BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL

Kasetteki 'Sayın Öcalan'ın sırrı çözüldü

MİT-PKK görüşme kaydının üzerinde kesinti yapıldığı ve 'Sayın Öcalan' sözünün çoğaltıldığı saptandı.

Abone ol

MİT-PKK görüşmesini kimin sızdırdığına ilişkin tartışmalar sürüyor. Taraf gazetesi bazı kaynaklara dayanarak verdiği habere göre şüpheler PKK'yı işaret ediyor.

Şüphelerin ilk nedeni görüşmede birilerinin 'mikrofon' kullanması diğeri ise metinde geçen 'Sayın Öcalan' ifadelerinin arttırılmış olması.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Lale Kemal imzalı haberde, kaset ile metin arasındaki farklara dikkat çekiliyor.

MİT SIZDIRMADI

Gazete konuşan kaynaklar, MİT ve PKK yöneticileri arasında yapılan görüşmelerin basına MİT içinden sızdırılmadığının tesbit edildiğine işaret ederek, “MİT’deki teknik sistem, bu görüşmelerin teşkilat içinden sızdırılmasının söz konusu olmadığını gösteriyor” dediler. 

PKK'LILARDA MİKROFON MU VARDI?

MİT ve PKK arasında yapılan ve basına sızdırılan görüşme tutanaklarının doğru olduğu ancak metne müdahaleler yapıldığı anlaşıldı. İyi haber alan kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptılar:

“Güvene dayalı bir görüşme olduğu için bu görüşmelerin MİT tarafından kaydedildiğini zannetmiyoruz. Kayıt altına alınsa bile yayımlanmaz. İnternete düşen ses kayıtlarını dinlediğinizde, zaman zaman hışırtılı sesler çıktığını fark ediyorsunuz. Birinin üzerinde mikrofon olduğu belli, hareket ettikçe hışırtı çıkıyor. Bir ihtimal görüşmeye katılanlardan birinde mikrofon ve görüntü alma cihazı var. Hışırtı sesleri, birinin gizlice mikrofon taktığına işaret ediyor.” 

OYNAMALAR VAR

MİT’in, PKK ile yapılan görüşmelere ilişkin araştırması tamamlanırken elde edilen bulgulardan bir diğeri de, kaset üzerinde yapıldığı çok net anlaşılan ve Türk tarafını zor durumda bırakacak oynamalar.

ÖCALAN ÇOĞALTILMIŞ

Bu da, sızdırmanın PKK tarafından yapıldığını gösteriyor. Haberde kaynağın ifadelerine yer veriliyor: 

“Metne baktığınızda, görüşmeye katılan PKK yöneticilerinin yaptığı konuşmaların kısa kısa olduğunu fark ediyorsunuz ve bazı yerlerinin kesildiği anlaşılıyor. Belli ki örgüt, kendi işine gelen bölümleri detaylı vermiş, gelmeyenleri kırpmış. Türk tarafının görüşleri detaylı verilmiş. Örneğin, görüşmelerin yapıldığı sırada Başbakan Müsteşar Yardımcısı olan Hakan Fidan’ın, “Sayın Öcalan” ifadesi belki bir kere kullanılmışken, metinde birkaç defa kullanılmış şekilde gösteriliyor. Yani metin üzerinde ve ses kaydında oynamalar olmuş. Cümlelerin gelişinden belli, kasete müdahale edilmiş.”