BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.476,68
HABER /  GÜNCEL

Barzani PKK'ya artık yeter dedi!

Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani, başta PKK ve BDP olmak üzere bazı Kürt gruplarının planlarını bozan bir karar aldı.

Abone ol

Kuzey Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani Kürt gruplarını üzen karar... BDP ve PKK’yı eleştiren Mesud Barzani, Kuzey Irak’ta yapılacak Kürt konferansını iptal etti. Gerekçe olarak ise PKK'nın artan şiddet eğilimi gösterildi.

PKK’nın eylemsizliği sonlandırarak, çatışma sürecini yeniden başlatması üzerine, “Bu koşullarda Kürt konferansı yapılamaz” diyerek, BDP Meclis’e girmez, çatışmalar son bulmazsa konferansı iptal edilebileceği mesajını veren Barzani’nin, buna rağmen, Diyarbakır’da DTK tarafından, Kürt konferansının ön toplantısı olarak gösterilen bir toplantı düzenlenmesine tepki gösterdiği ve iptal kararını aldığı ifade edildi. 

TALABANİ AÇIKLADI

İptal haberini, Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Nefel adlı internet sitesi duyurdu. Sitede, iptal kararını, kamuoyuna, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin, Türk kanalı İMC’ye yaptığı açıklamayla duyurduğu anımsatıldı. Milliyet'in haberine göre, Talabani, üzerinde yıllardır çalışılan, özellikle, BDP, DTK ve PKK’nin büyük önem verdiği, farklı görüşlere mensup, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’deki Kürt grupları biraraya getirerek, ortak mücadele ve tutum belirlenmesini sağlamayı amaçlayan konferansın yapılmayacağını açıkladı.