BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İlk ders zili bugün çaldı

Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmen, çalan zil dersiyle2011-2012 eğitim-öğretim yılına başladı

Abone ol

Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 700 bin öğretmenin ders başı yapacağı 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başladı.

Birinci yarı yıl 20 Ocak 2012’de sona erecek. İkinci yarı yıl ise 6 Şubat-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yeni eğitim ve öğretim yılı için başarı dileğinde bulundu. Gül, “2011-2012 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine yeni ufuklar açacak bu başlangıç vesilesiyle duydukları coşkuyu yürekten paylaşıyoruz” dedi.

Öğrenci ve öğretmenlere seslenen Cumhurbaşkanı Gül şu mesajı verdi: “Genç ve dinamik nüfusumuzun, çağın gereklerine uygun kaliteli bir eğitim sistemi içinde, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda yetiştirilmesi, hayalini kurduğumuz yarınlara ulaşılmasında en önemli unsurdur. Müreffeh bir gelecek ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşılmasında en büyük güvencemiz eğitimli insan gücüdür.

ELEŞTİREL DÜŞÜNEN BİREYLER

Günümüzde, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimlerini destekleyen, sosyal hayata katılmalarını, toplumda öncü rol oynamalarını, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Bu bağlamda onların dünyayı dönüştürecek fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, teknolojiye hâkim, araştırıcı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş bireyler olmalarına büyük önem veriyoruz. Devletvatandaş işbirliğiyle yürütülen eğitim seferberliği, geleceğe yönelik en değerli yatırımımızdır. Kendini mesleklerine adamış, sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize bu süreçte büyük görev düşmektedir. Tüm öğretmenlerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum.”