BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kartalın hızını Gaziantep kesti

Süper Lig'in ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Beşiktaş, Gaziantep önünde zorlu bir maç oynadı...

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de yapılacak Gaziantepspor-Beşiktaş maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat:Kamil Ocak
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Sönmez,

Gaziantepspor: Hasagiç, Göksel, Bekir, Afanou, Faruk, Özgür, Mehmet Çoğum, Kirita, Engin, Veysel, Diawara

Beşiktaş: Runje, İbrahim Toroman, Gökhan, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado, Serdar Kurtuluş, Koray, Ricardinho, Burak, Bobo

MAÇ BAŞLADI

Mücadelede ilk dakikalar 0-0 eşitlikle geçildi. Her iki ekipte karşılaşmaya kontrollü başladı... İki kalede de yaşanmış ciddi bir gol tehlikesi yaşanmış değil.

12. dakika. Gaziantepspor atağında sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada meşin yuvarlak penaltı noktası üzerinde Diawara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı vuruşta Beşiktaş savunması son anda ayak koyarak topu kornere çeldi.

18. dakika. Gaziantespor atağında sağ kanattan taç atışından gelen topu alan Faruk, Beşiktaş savunmasını çalımlayarak ceza sahasına sokuldu. Antepli futbolcu şut pozisyonu ararken Baki son anda kademeye girerek tehlikeyi gelişi güzel bir vuruşla uzaklaştırdı.

22. dakika. Beşiktaş bu anda üstünlü golüne Bobo ile çok yaklaştı. Sağ kanatta pres yaparak topu kapan Delgado önündeki Burak'a pasını bıraktı. Burak beklemeden ceza sahası önündeki Bobo'yu gördü. Bobo ceza yayı üzerinden yerden köşeye güzel bir şut çıkarttı. Kaleci Hasagiç son anda uzanarak parmaklarının ucuyla dokundu. Yön değiştiren meşin yuvarlak direği vurarak altıpas içinde boşta kaldı. Antep savunması tehlikeyi gelişi güzel bir vuruşla uzaklaştırdı.

  30.dakika. Beşiktaş atağında sol kanattan hareketlenen Bobo'yu Afanou faul ile indirdi. Antepli futbolcuya hakemde sarı kartını gösterdi.

32.dakika. G.Antepspor atağında sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Veysel altıpas üzerinde yükseldi. Golcü isim uygun durumda zamanlamasını iyi yapamadığı için topa vuramadı.

34. dakika. Orta sahada ekipler birbirine karşı üstünlük kurmak için büyük çaba içerisinde. 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu ana kadar orta bir maç oluyor.

37. dakika. Beşiktaş atağı Ricardinho ile gelişti. Bu futbolcu ceza sahasında hareketlenen Bobo'yu topla buluşturdu. Antep savunmasında Faruk, Brezilyalı golcünün durumunu omuz şarjzıyla bozdu. Bobo yere düşürken topa iyi vuramadı. Yerde etkisiz giden meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'in ellerinde kaldı.Beşiktaşlı futbolcular bir anda hakeme dönerek penaltı kararı bekledi. Oyun devam etti.

39. dakika. Beşiktaş gole Bobo ile çok yaklaştı. Sol tarafta topu önünde bulduğu anda golcü isim çok sert bir vuruş çıkarttı. Kaleci Hasagiç üzerine gelen topu güçlükle kornere çeldi.

41. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan gelişti. İleri çıkan İbrahim Toraman sıfıra inerek yerden ön direğe pasını çıkarttı. Bobo altıpas içinde rakibinin baskısı altınta topa dokundu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

42. dakika. İlk yarı için son dakikalar oynanıyor. Takımlar golü bulmuş değil. Son bölümlerde Beşiktaş'ın gole yakın atakları gelişti. 0-0 eşitlik devam ediyor.

43. dakika. Beşiktaş ilk yarını son dakikalarında tehlikeli ataklar geliştirdi. Savunmasından ileri çıkan Koray, orta sahadan aldığı topla rakip ceza sahasına kadar çalımlarla sokuldu. Beşiktaşlı futbolcu penaltı noktası üzerinde yerden sert bir şut çıkarttı. Top kaleci Hasagiç'in üzerine gitti. Bu pozisyonda gol olsa haftanın en güzel gollerinden birisini izlemiş olacaktık.

45. dakika. Karşılaşmada normal süre sona erdi. Uzatma dakikaları olarak 1 dakika işaret edildi.

Antep'te ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 0-0 eşitlikle sona erdi

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaşlı futbolcular başladı...

46. dakika. Beşiktaş 2. yarının ilk saniyelerinde Burak ile gole çok yaklaştı. Orta sahada Bobo'nun topuk pasıyla topla buluşan Burak, meşin yuvarlağı Antep ceza sahasına kadar sürüp sağ çarprazdan şutunu attı. Kaleci Hasagiç yerden sert gelen topu yatarak karşıladı. Ceza sahasında boşta kalan topu savunma Bobo'nun önünden son anda uzaklaştırdı.

55. dakika. Beşiktaş gole Bobo ile yaklaştı.Sol kanattan ceza sahasına giren Brezilyalı golcü hafif çarprazdan şutunu çıkarttı. Hasagiç yerden sert gelen topa yatarak müdahele etti. Kalecinin bacaklarınnı arasından geçerek ağlara doğru giden meşin yuvarlağı çizgi üzerinden savunma son anda çıkarttı. Beşiktaş adına şansız an.



59. dakika. Karşılaşmada bu bölümlerde tempo yükseldi. Her iki ekipte gol için ataklarını sıklaştırdı. Karşılıklı gelişen ataklardan gol çıkmadı.. 0-0 eşitlik devam ediyor.

 65. dakika. Gaziantepspor'da Kaptan Bekir, kendi yarı sahasında Beşiktaş'tan Burak'ı arkadan faul ile yere indirdi. Hakem de bu futbolcuya sarı kartını gösterdi.

 67. dakika. Beşiktaş'ta Delgado yerini Gökhan Güleç'e bıraktı.

 71. dakika. Gaziantepspor'de De Nigris oyuna dahil oldu. Veysel oyundan çıkan isim...

 72. dakika. Gaziantepspor'da Koray'ı arkadan müdahele ile düşüren Faruk hakemden sarı kartı gördü.

76. dakika. Beşiktaş sağ kanattan köşe atışını Burak ile kullandı. Altıpas üzerine gelen topa İbrahim Toraman yükselip kaleci Hasagiç'in ellerinin önünden kafayı vurdu. Top kale sahasında Baki'nin önünde kaldı. Bu futbolcu topu Antep ağlarına bıraktı. Siyah-Beyazlı oyuncular gol sevinci yaşarken yan hakem ofsayt bayrağını kaldı. Baki'nin top Toraman'ın kafasından çıktığı anda ofsayt olduğu işaret edildi.



79. dakika. Maçın son dakikalarına girildi. Beşiktaş'ın gol için atakları sıklaştı. Bu dakikalarda Siyah-Beyazlı ekip oyunu Antep yarı sahasına yığmış durumda. Mücadelede 0-0 beraberlik devam ediyor.

 82. dakika. Gaziantepspor'da Engin saha kenarına alındı. Oyuna dahil olan isim Ekrem oldu.

 85. dakika. Beşiktaş'ta Burak oyundan alındı. Tigana bu kritik dakikalarda sahaya genç isim Can'ı sürdü.

88. dakika. Karşılaşmada son anlar oynanıyor. 0-0 eşitlik devam ediyor. Maçta bu bölümlerde oyuncu değişiklikleri ve yaşanılan sakatlıklar yüzünden tempo düşmüş durumda.

90. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresini 5 dakika olarak işaret etti.

 90+5 dakika. Maçın uzatma dakikaları da doldu. Antep zamanı tüketmeye yönelik olarak son oyuncu değişikliğini yaptı. Özgür oyundan çıktı, Erdal son saniyelerde sahaya dahil oldu.

Maçın son saniyelerde de gol olmadı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi. Beşiktaş, Antep deplasmanında bıraktığı 2 puanla şampiyonluk yolunda yara aldı.

MAÇ SONUCU: GAZİANTEP: 0-0 :BEŞİKTAŞ