BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Kartalın genç atletleri

Okullararası Belediye Başkanlığı Koşusuna 6 kategoride okullardan yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Abone ol

Okullararası Belediye Başkanlığı Koşusu, Tekel Caddesi’nden Neyzen Tevfik Caddesi’ne kadar uzanan ve Kartal Hükümet Konağı önüne kadar devam eden trafiğe kapalı yolda başarıyla yapıldı. Yazdan kalma bir günde yapılan ve her türlü tedbirin alınarak hiç bir aksaklığın yaşanmadığı 6 kategoride yapılan koşuya Kartal’daki okullardan yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR’ın her kategoride, genç atletlere moral veren kısa konuşmasının ardından başlama düdüğünü çaldığı yarışlarda kıyasıya çekişmeler yaşandı. Adeta büyüklere taş çıkartırcasına centilmence ve sportmenliğe yaraşır görüntülerin sergilendiği yarışların bitiminde ödüller, ilçe protokolü ve kalabalık bir topluluğun katıldığı törenle sahiplerine verildi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninde; İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim BAYRAK, Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR, Kartal Kaymakamı Hasan BAĞCI dereceye giren genç atletlere ödüllerini bizzat verdiler. Ödül töreni sırasında başkan DAĞLAR yaptığı kısa konuşmada centilmence ve sportmence yarışarak ipi göğüsleyen ve yarının başarılı sporcuları olacağına inandığı gençleri kutlayıp başarılarının devamı dileğinde bulunurken, dereceye giremeyen gençleri de centilmen ve dürüstçe yarıştıklarından dolayı tebrik edip daha fazla çalışmaları ve yürekten istemeleri halinde mutlaka gelecekte başarıyı yakalayabileceklerine inandığını söyleyerek “Sevgili öğrenciler, sevgili sporcular! Sizler yalnız Kartal’ın değil, Türkiye’nin gururusunuz. Sizlerle iftihar ediyorum, sizleri seviyorum” dedi. İlçe gençlik ve spor müdürü, başkan ve kaymakam alkışlar arasında dereceye girenlere, madalya, plaket ve teşekkür belgelerini verdiler.

Yarışmada 1000 metre Küçük Kızlar kategorisinde ilk üç dereceyi Rabia Oya TAMTEKİN, Rana Şura KÖSTERELİOĞLU ve Ezgi TARİBAKAN, 1200 metre Küçük Erkeklerde; Dursun KAYA, Medeni DERİN ve Talha ERDOĞAN paylaştılar. Yıldız Kızlar 1500 metrede sırasıyla Çağla SELMAN, Zerrin DOLMACI, Sevgi SAĞINÇ, Yıldız Erkekler 3000 metrede; sırasıyla Ahmet YAVUZ, Ali Aras DİNÇER, Malik GENİŞYÜREK ilk üç dereceyi paylaştılar. Genç Kızlar 3000 metrede sırasıyla Burcu KARAÇAY, Pınar MİDİ, Hülya ADALI, Genç Erkekler 5000 metrede Ozan DEMİR, Muhammet YAVUZ ve Aykut TAŞDEMİR ilk üç dereceyi paylaştılar.

Yarışlar sonucunda tüm kategorilerde dereceye giren ilk 6 sporcuya eşofman ve madalya, ilk 3 dereceye girenlere ayakkabı ve plaket, ilk 3’e giren takımlara plaket, 6 Kişilik Hakem heyetine ve tüm takım çalıştırıcısı öğretmenlere ayakkabı, katılan tüm sporcu öğrencilere özel atlet ve Teşekkür Belgesi verildi.