BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Üsküdardan Bombaya

Yinon Muallem, Güney Hint Müziğini ve Hindistan’ın Usta Perküsyoncularını İstanbul’da Ağırlayacak..

Abone ol

Yinon Muallem 2006 yılı Ocak ayında Hindistan’a bir yolculuk yaptı. Güney Hindistan’ın Çenay kentinde Subash Chandran ve Ganesh Kumar’dan o yöreye ait vurmalı çalgılar ile ilgili bilgi topladı. Yinon Muallem Hindistan yolculuğundan çok etkilendi ve İstanbul’a döndükten sonra ‘Üsküdar- Bombay’ projesi doğdu.

Tam bir yıl sonra, 2007 yılı Ocak ayında, Yinon Muallem’in girişimleriyle Güney Hindistan Müziğinin Usta Perküsyoncuları Subash Chandran ve Ganesh Kumar, Yinon Muallem Ensemble ile çalmak için İstanbul’a gelecek.

Usta perküsyoncular Subash Chandran (Ghatam -Küp olarak adlandırılan enstrüman- ve vokal perküsyon) ve Ganesh Kumar (Kanjira; kertenkele derisi ve ahşap çerçeveden yapılan, daire şeklinde küçük bir perküsyon aleti) yıllarca birlikte dünyayı dolaşmış, konserler vermişler. İki perküsyoncu şimdi yılın yarısını Hindistan’da diğer yarısını Amerika’da workshoplara katılarak geçiriyorlar.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan konserde Yinon Muallem Ensemble Grubuna kanuni ustamız Göksel Baktagir eşlik edecek.

Konser üç bölümden oluşuyor:

1. Bölümde Yinon Muallem Ensemble Grubu ve Murat Necipoğlu çıkacak.
2. Bölümde Subash Chandran ve Ganesh Kumar, kendi özgün enstrümanlarından ve vokal perküsyondan oluşan solo çalışmalarını sunacak.
3. Bölümde Göksel Baktagir’in katılımıyla Yinon Muallem Ensemble, Hintli Perküsyon Ustaları ve tüm sanatçılar hep birlikte sahne alacak.

Güney Hindistan’ın kuruluş yıldönümüne denk gelen 26 Ocak Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşecek konsere Yinon Muallem Ensemble grubu üyeleri Erdem Şentürk (ud), Serdar Pazarcıoğlu (keman ve perküsyon), Kamil Erdem (Bas gitar ve kontrbas), Sumru