BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Acaristanbulda infaz vakti

Acaristanbul Villaları için verilen 30 günlük kanuni süre bugün doldu. Bakan Pepe şu açıklamayı yaptı;

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul yetkililerine bir haftalık süre tanıyacağını belirten Pepe, ''Herhangi bir yasal durdurma, müdahale, vesaire olmadıktan sonra bir hafta sonunda gerekli olan işlem uygulanacaktır. Beykoz Belediyesi, bu işlemi şu anda imar mevzuatı açısından izliyor. Biz de yakından takip ediyor ve izliyoruz. Demek ki, ayın 27-28'inde herhangi bir durdurma, mahkeme kararı olmadıktan sonra gerekli infaz yapılır'' diye konuştu.

Beykoz Belediyesinin yıkıma ilişkin bir karar almaması durumunda bakanlık olarak tavırlarının ne olacağı sorulan Pepe, şunları söyledi: ''Beykoz Belediyesi, yasal görevini yerine getirir. Ama bizim yasal olarak yetki ve sorumluluklarımız, oradaki mevcut durumun eski haline getirilmesiyle alakalı yasaların bize vermiş olduğu yetki var, gerekirse onu da kullanacağız.''

YATAĞAN TERMİK SANTRALİ
Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Yatağan Termik Santrali'nin yarattığı belirtilen kirliliğe ilişkin bir soru üzerine de, bu termik santralde limitlerin aşılması ve kirliliğin söz konusu olması halinde gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve bugüne kadar bu santrale aksamalardan dolayı pek çok kez ceza kestiklerini hatırlattı.