BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  SPOR

Kartaldan Es Ese iki pençe

Beşiktaş, 12 yıllık aranın ardından bugün Eskişehirspor´la karşı karşıya geliyor. Maçtan dakika dakika canlı anlatım;

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında şampiyonluk adayları arasında en karlı ekip Beşiktaş oldu. Haftanın kapanış maçında bu sezon Galatasaray'ı yenip, Fenerbahçe'yle berabere kalan Esişehirspor'u konuk eden siyah-beyazlı ekip, 2-0'lık sonuçla 3 puanın sahibi oldu.

İnönü Stadı'ndaki maçın ilk yarısında oyunun hakimi Beşiktaş'tı. Delgado'nun etkisiz kaldığı ilk yarıda sorumluluk alan Tello önderliğinde hücumda organize olan Beşiktaş, Nobre ve Holosko ile kaçırdığı pozisyonlarından ardından 35'te kullanılan serbest vuruşta Sivok'un kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Devrenin sonlarında Zapotocny ile bir pozisyondan daha yararlanamayan ev sahibi ekip soyunma odasına tek farklı önde indi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından Trabzon da haftanın modasına uydu. Sivas karşısında gol bulamadı.Bordo-mavililer, buna karşın 12. haftayı da lider kapattı.
Trabzon-Sivasspor maçının ayrıntıları için tıklayınız...
İkinci yarıya da baskılı başlayan Beşiktaş, 48'de Nobre'nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı ve kırmızı kart itirazlarında bulundu. Beşiktaş'ı rahatlatan gol ise 56. dakikada organize gelişen atakta Holosko'nun pasında Nobre ile geldi. Kalan bölümde Nobre, Bobo ve Delgado ile farkı artırma şanslarını kaçıran ev sahibi, 2-0'lık skorla kazanan taraf oldu.

Beşiktaş bu sonuçla Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi. İnönü'de oynadığı 6. maçta 5. galibiyetini alarak puanını 25'e yükselten Kara Kartal, lider Trabzonspor'un 2 puan gerisinde 2. sıraya yerleşti.

BEŞİKTAŞ: 2 - ESKİŞEHİRSPOR: 0

Stat:
BJK İnönü
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Murat Şahin
Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Zapotocny, Ekrem, Cisse, Delgado, İbrahim Üzülmez, Tello, Holosko, Nobre
Eskişehirspor: Ivesa, Nadareviç, Vucko, Tayfun, Sezgin, Serdar, Doğa (Dk. 38 Can Cumhur), Emre, Murat, Youla, Poljak
Gol: Dk. 35 Sivok (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 25 Doğa, Dk. 33 Emre (Eskişehirspor)

 31. Dakikada meydana gelen bir pozisyon maça damgasını vurdu. Beşiktaşlılar'a göre o posizyon goldü.
Tartışmalı pozisyonun kare kare fotoğraflarını görmek için tıklayınız...

MAÇTAN DAKİKALAR

27. dakikada ceza alanında topla buluşan Serdar'ın sağ çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

31. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı köşe atışında kaleci Ivesa, topu çizgi üzerinden çıkarırken, Beşiktaşlı oyuncular meşin yuvarlağın çizgiyi geçtiği yönünde itirazda bulundular.

35. dakikada Tello'nun sol çaprazdan kullandığı uzun serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Sivok, meşin yuvarlağı kafayla kalecinin bacakları arasından filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Tello'nun sol kanattan ortasında, bu kez arka direkte topla Zapotocny buluştu. Bu futbolcunun kafa vuruşunda, kaleci iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.