BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.411,52
HABER /  SPOR

Onlar da modaya uydular; 0-0

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından Trabzon da haftanın modasına uydu. Sivas karşısında gol bulamadı.

Abone ol Trabzonspor ligin 12. haftasında Sivasspor'la evinde golsüz berabere kaldı. Geçen sezon iki maçta da yenildiği rakibi karşısında 4 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, buna karşın 12. haftayı da lider kapattı.

Turkcell Süper Lig'de haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmasında beklenen futbol ve goller olmadı. 12. haftada Sivasspor'u konuk eden lider Trabzonspor, 90 dakika sonunda 0-0'lık beraberliğe razı oldu.

Avni Aker Stadı'nda yoğun yağmur altında ve dolu tribünler önünde oynanan maça ev sahibi ekip hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla Sivasspor'u sahasına hapseden Trabzonspor, 10. dakikada Gökhan Ünal ve 29. dakikada Selçuk İnan'la net fırsatlardan yararlanamayınca devre golsüz kapandı.

İlk yarının sonlarında düşmeye başlayan tempo ikinci yarıda da sürdü. Her iki takım da hücum bölgesinde etkili olmakta zorlanırken, Sivasspor 64'te Sylla ve 67'de Musa, Trabzonspor ise 64'te Umut'la pozisyonlar yakaladı.

Son bölümlere doğru ağırlaşan zeminde ikili mücadeleler ön plana çıkarken, uzatma anlarında Gökhan Ünal'ın kafa vuruşunu Petkovic engelleyince maç başladığı gibi sona erdi.

Geçen sezon biri hükmen olmak üzere 2 maçta da yenildiği rakibinden rövanşı alamayan Trabzonspor, 0-0'lık sonuçla ligde 5 hafta sonra galip gelemedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada arayı açma şansını değerlendiremeyen Karadeniz temsilcisi, buna karşın 27 puanla liderliğini devam ettirdi.

Üst üste 5. deplasman maçından da galibiyet çıkaramayan konuk Sivasspor ise 12. haftayı 22 puanla 4. sırada kapattı.

TRABZONSPOR: 0 - SİVASSPOR: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Selçuk Dereli, Cem Satman, Muharrem Yılmaz
Trabzonspor: Sylva, Serkan, Song, Egemen, Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman, Gökhan Ünal, Yattara, Umut
Sivasspor: Petkoviç, Abdurrahman, Hayrettin, Bilica, Sedat, Sezer, Musa, İbrahim, Tum, Mehmet Yıldız, Balili
Sarı Kartlar: Dk. 4 Serkan, Dk. 38 Umut (Trabzonspor), Dk. 16 Balili, Dk. 32 Sezer, Dk. 40 Hayrettin (Sivasspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Gineli oyuncu Yattara'nın sağdan ceza alanına ortasında topu kontrol eden Umut'un şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.

7. dakikada Yattara'nın, ceza alanının sağından yaptığı ortaya yükselen Umut'un kafa vuruşunda, top kalenin üstünden oyun alanını terk etti.

10. dakikada ceza alanı içinde Sivassporlu defans oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşünce araya giden Umut, meşin yuvarlağı Gökhan Ünal'a aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda kırmızı-beyazlı futbolcular topu çizgi üzerinden çevirmeyi başardı.

20. dakikada sağ kanattan Abdurrahman'ın ortasına, ceza sahası içerisindeki Musa yükselerek kafayı vurdu. Kaleci Sylva, iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

29. dakikada sağdan Yattara'nın ortasında, topa altı pas içinde bulunan Selçuk ayak koydu. Meşin yuvarlak, az farkla oyun alanını terk etti.