BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,95
HABER /  GÜNCEL

Helikopter rezaleti ortada kaldı

Paşa'nın pikniği sahipsiz kaldı. Vakit, yazdı İnternethaber gündeme taşıdı ama medyanın geneli olaya sessiz kaldı.

Abone ol Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın askeri helikopterle piknik yapması ile ilgili haber, basında ilgi görmedi.
Vakit gazetesinin gündeme getirdiği olaya hiçbir gazete yer vermezken, Genelkurmay da konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Geçtiğimiz hafta içinde gündeme gelen habere göre, Org. Hasan Iğsız, eşi ve çocuklarıyla beraber Skorsky tipi helikopterle Türkiye'nin nadide doğa harikası bölgelerinden Artvin Karagöl'de doğa gezisine çıktı ve fotoğraf çekti.

Haberde olayın fotoğrafına da yer verilirken, Iğsız'ın görüntülerde sivil kıyafetli. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 12301 kuyruk numaralı askeri helikopteri kullanan uçuş ekibi ise tam teçhizat donanımlı olduğu görüldü. Iğsız ve beraberindekilere bir de subayın eşlik ettiği gözlendi.

Ancak, Vakit haberi beklenen alakayı uynadırmadı. Gazeteler, bu ilginç piknik haberine yer vermemeyi tercih etti. Benzeri konularda özel duyarlılığıyla bilinen Taraf gazetesi bile konuya girmedi.

Dün düzenlenen haftalık basını bilgilendirme toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna ise Genelkurmay yetkilieri "maksadı belli yayınlarla ilgili yorum yamayacaklarını" söyleyerek karşılık verdiler.

Askeri helikopterle doğa gezisine çıkma olayının bir bezerinin herhangi bir sivil tarafından gerçekleştirilmesi halinde basının sessiz kalmayacağı ortadayken, bu olaya ilgisiz kalmasının nedeni anlaşılamadı.

Star