BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  GÜNCEL

Kartalda rüya gibi final

Gecenin onur konuğu Türkan Şoray’a sinemaya katkılarından dolayı gümüş Kartal plaketi verildi.

Abone ol

Kartal Belediyesi 2. Ulusal Kısa Film Festivali, muhteşem bir gece ile sona erdi. Gecede Senem Tüzmen’in yönettiği “Unus Mundus” adlı film birinci, Caner Erzincan’ın yönettiği “Feryat”adlı film ikinci ve Cemil Ağacıklıoğlu’nun yönettiği “Police” adlı film üçüncü seçildi.

Gecenin onur konuğu Türkan Şoray’a sinemaya katkılarından dolayı gümüş Kartal plaketi verildi. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede; finale kalan 12 film içinden, akademisyenler Prof. Dr. Alev İdrisoğlu, Prof. Dr. Işık Özkan, Yrd. Doç. Dr. Kaya Özakgün, Yrd. Doç Dr. İlker Canikligil, eleştirmen İhsan Kabil, yönetmen Ezel Akay, Canwes Media Genel Müdürü Gültekin Uçkun, festival yönetmeni Özlet Taluer, belediyenin genel sanat yönetmeni Erdal Yıldırım ve Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi Tülay Çelik’ten oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda “Unus Mundus” adlı film birinci seçildi ve 5 bin YTL’lik para ödülünün sahibi oldu.

Birincilik ödülünü filmin yönetmeni Senem Tüzen’e Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar verdi. Caner Erzincan’ın “Feryat” adlı filmi ikinci seçilerek 3 bin YTL. ve Cemil Ağacıklıoğlu’nun yönettiği “Police” adlı film de üçüncü seçilerek 2 bin YTL. para ödülünün sahibi oldular. Dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra, birer gümüş Kartal plaketi de verildi. Ayrıca festivalde En Genç Yönetmen Ödülü, “Tek Jeton” adlı filmle Zeynep Tandoğan ve Derya Evirgen’e, Jüri Özel Ödülü de “Hesaplaşma” adlı filmin yönetmeni Emel Bulut’a verildi.

Başkan Arif Dağlar, “Sinemamızın sultanı aramızda!” diyerek başladığı konuşmasında, Kartal’da Kartalite Projesinin her alanda kaliteyi esas aldığını hatırlatıp Kartal’ın kültür ve sanatta çok iyi noktalara geldiğini, Kartal’da fotoğrafçılık ve sinema atölyeleri açarak bu sektörde üretenleri yetiştirmeyi kendilerine hedef seçtiklerini, buralardan yetişenlerin sinema sektöründe çalışmaya başladıklarını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

İlkini geçen yıl başlattıkları festivalle bu sektöre, yeni senaristler, yönetmenler yetiştirmeye başladıklarını, bu alanda üreten olarak dünyada söz sahibi olmak istediklerini, Kartal’ı kültürde, sanatta, sporda, turizm ve her alanda merkez yapmak istediklerini ifade eden başkan, sektörün başarılı temsilcilerinden oluşan jüriye, emeklerini ve düşüncelerini ortaya koyarak eser üreten yönetmen adaylarına, onur konuğu Türkan Şoray ile gelen seyirci ve davetlilere teşekkür etti.

Başkanın konuşmasının ardından finale kalan 12 filmin kısa gösterimi yapıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından, Türkan Şoray’ın bugüne kadarki filmlerinden derlenen 5 dakikalık görüntülerin yayınına geçildi. Görüntüleri izlerken oldukça duygulandığı gözlenen Şoray, alkışlar arasında sahneye çağrıldı. Şoray yaptığı konuşmada, “Hayatımın en mutlu anlarından birini daha burada yaşıyorum. Dünyanın en güzel mesleği! Bu festivale davet aldığım zaman seve seve, heyecanla kabul ettim. Çünkü yarının sinemacılarını, gençleri kucaklamak, onları yüreklendirmek, onların güzel eserlerini izlemek istedim.

İyi ki, geldim, hepsinin ellerine, yüreklerine sağlık. Yarının sineması adına umutluyum ve çok mutluyum. Gençlerimizin sinemaya duyduğu ilgi beni çok gururlandırdı. Yarının sinemacı gençlerinin hepsini öpüyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Konuşmasını ardından Şoray’a, Başkan Dağlar ve Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, bir buket ve gümüş Kartal plaketi vererek sinemaya yaptığı katkılar ve geceye katıldığı için teşekkür ettiler. Final gecesi, topluca fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. Sanatçı Şoray, geceye katıldığı andan uğurlanana kadar hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.