BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Karlov suikastında şok detay! Rus kadınla ilişkiye girmiş

Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren ve FETÖ üyesi olduğu iddia edilen polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırı öncesi Rus bir kadınla ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Rus konsomatris Natalya V.L.'nin ifadesine ulaşıldı.

Abone ol

Rus soruşturma birimi tarafından ifadesi alınan kadın, saldırganın kendisini öğrenci olarak tanıttığını anlattı. Altıntaş'ın otel yerine kendisini kaldığı eve çağırdığını belirten kadın Altıntaş'ın evinin de krokisini çizdi.

Evin krokisini çizen V.L., "Suskun ve utangaçtı. Mesleğiyle ilgili hiçbir şey anlatmadı" diyerek saldırganın profilini özetledi. Saldırganı olay sonrası basına yansıyan görüntülerden tanıdığını belirten V.L. gösterilen fotoğraflarla da teşhis etti.

KENDİSİNİ ÖĞRENCİ OLARAK TANITTI: Sabah'ta yer alan habere göre, suikasttan yaklaşık iki ay önce 26 Ekim 2016'da Altıntaş'la buluştuğunu belirten V.Y., suikastçının polis kimliğini gizleyip kendisini öğrenci olarak tanıttığını söyledi.

ÖZELLİKLE RUS BİR KADIN İSTEMİŞ: Altıntaş'ın 250 dolar ödemesi gerektiğini, söz konusu parayı Türk Lirası olarak getirdiğini ancak 30 TL'sinin yetmediğini belirten kadın, odada yerde valiz ve birtakım eşyaların olduğunu ancak silah, dini içerikli kitap, herhangi bir sembol görmediğini savundu. V.Y., Altıntaş'ın genelde sarışın oldukları için özellikle Rus bir kadın istediğini anlattı.

SUSKUN VE UTANGAÇTI: Saldırganın fiziki yapısını da tarif eden V.Y., "İngilizceyi çok kötü konuşuyordu. Pek konuşkan değildi, suskun ve biraz utangaçtı. Hayat tarzı, planları ve mesleği hakkında hiçbir şey anlatmadı" dedi. V.Y., Altıntaş'ı, saldırı sonrası güvenlik güçlerinin kendisiyle irtibata geçmesinin ardından internette bulunan videoları izlediğinde tanıdığını söyledi.