BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karısını mumyalayıp sehpa yaptı

"Ölen karımı mumyalayıp oturma odasına sehpa yaptım" dedi. Fotoğraflarını çekip internette dağıttı. Ama işin içinde iş var. Bakın gerçek ne?

Abone ol

İnternet bilgilere ulaşmak için bir hazine ama aynı zamanda bir bilgi çöplüğü... Hangi haberin gerçek, hangi fotoğrafın doğru olduğunu anlamak neredeyse imkansız hale geldi.

İşte buna bir örnek: ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan Jeff Green, 5 yıl önce ölen eşini mumyalatıp cam bir sehpanın içine koyarak oturma odasına yerleştirmişti. Şimdi de ölen kardeşini aynı şekilde mumyalatıp salona yerleştireceğini açıkladı. Jeff Green'in dağıttığı fotoğrafın KURGU olduğu çok sonra anlaşıldı.

FOTOĞRAF GERÇEK DEĞİL

Jeef Green isimli adam "karımı mumyalayıp sehpa yaptım" diyerek bu fotoğrafı internette dağıtmaya başladığında herkes gerçek zannetti. Fotoğrafın kurgu olduğu çok sonra anlaşıldı.

Yandaki fotoğraf çok uzun süre internette gezindi. Herkes gerçek zannetti.

Mailden maile yayılan hikayeye göre 2000 yılında eşi Lucy'i kaybeden Jeff Green, eşini mezara koymak yerine evinde özel olarak yaptırdığı cam masanın içine koymuştu.

Hatta Arizona halkı ona tepki göstermiş, bazı yakınları ve arkadaşları ise eve gidip gelmeyi kesmişti. Ama bir süre sonra fotoğrafın kurgu olduğu ortaya çıktı. Ortada ne bir ölü eş, ne de mumyalı sehpa vardı. Hepsi kurguydu...

ŞİMDİ DE KARDEŞİNİ MUMYALATACAKMIŞ

Ancak fotoğraf yeniden dolaşmaya başladı. Hikaye bu sefer değişmişti. 37 yaşındaki Jeff karısından sonra kardeşi Daniel'i da kaybetmiş. Yakınlarının toprağa girmesine dayanamayan çılgın adam bu sefer kardeşini de mumyalatıp sehpa yapmak için harekete geçmiş... Hatta Arizonalı yetkililer vatandaşların ölen yakınlarını evlerinde kurallara uygun bir şekilde saklayabileceklerini açıklamışlar.