BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karınca Deresi’nin ıslahı tamamlandı

Gölcük Yazlık’ta bulunan Karınca Deresi’nin 350 uzunluğundaki kısmı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ıslah edildi.

Abone ol

Kocaeli genelinde bulunan çeşitli derelerde 47 kilometre uzunluğunda ıslah çalışması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı çerçevesinde ilçelerde bulunan derelerin ıslah çalışmalarını da bir bir sürdürüyor.

Bu kapsamda başlatılan Karınca Deresi ıslahı da tamamlandı. İSU, Gölcük Yazlık bölgesinde yer alan ve kış aylarında artan yağış ve buna bağlı olarak oluşan debi nedeniyle bölgede bulunan sanayi kuruluşları ile yerleşim alanlarında tehlike arz eden Yazlık Karınca Deresi’nde ıslah çalışmalarına geçtiğimiz Nisan ayında başlamıştı.

350 METRE ISLAH YAPILDI

Deredeki su seviyesinin düşmesinin ardından başlanılan çalışmalarda derenin tabanı genişletildikten sonra beton yapıldı. Derenin Yazlık’ tan D–130 karayoluna kadar olan yaklaşık 350 metre uzunluğunda kısmı betonarme duvar içine alınarak çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ıslah edildi. Üzerinde geçişleri sağlamak için köprü de yapılan derenin çevre düzenlemesi yanı sıra güvenlik için korkuluk takılarak boyandı.

Tamamlanan çalışma ile birlikte ıslah edilen Karınca deresi, çevre ve insan sağlığını etkilemeyecek hale geldiği gibi bölgeye de görsellik kattı.