BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van polisinden KCK operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, sabaha karşı KCK/ sözde Türkiye Meclisi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK'nın 'KCK/TM' çatısı altında faaliyet gösteren ''Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi" üyelerine yönelik operasyon başlattı.

Ekipler daha önceki günlerde Barış ve Demokrasi Partisi'nin kent merkezinde düzenlediği basın açıklamalarının ardından çıkan izinsiz gösterilere katılarak gençleri ve çocukları yönlendiren 10 kişiyi kameralar aracılığı ile tespit etti. Evleri tespit edilen 10 şüphelinin evine sabaha karşı Özel Hareket Şube
Müdürlüğü ekiplerin de katıldığı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alının ve isimleri henüz öğrenilemeyen 10 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği, bilgisayar ve birçok evraka da el konulduğu bildirildi. Gözaltına alının zanlılar Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki gerekli sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.