BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdeniz Belediyesi'nden park atağı

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Çay Mahallesi'nde 414 metre uzunluğunda 7 bin 625 metrekarelik bir yürüyüş yolu ve yeşil alan projesini hayata geçirdi.

Abone ol

Çalışmalar kapsamında yıllarca atıl durumda olan alanların da parka dönüştürüldüğü bildirildi.

Bugüne kadar ihmal edilen ve 'kenar mahalle' olarak tabir edilen bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, hayata geçirilen söz konusu projeye bağlı olarak Çay Mahallesi'nde 6459 Sokak ile 6446 numaralı sokağın kesiştiği bölgede yer alan ve kaderine terk edilen boş alanı yeşil alana dönüştürüp, bölge halkının park olarak kullanabilmesi adına hizmete sunulduğu vurgulandı. Bölgede aynı zamanda da bir süre önce üzeri kapatılan ve DSİ'ye ait olduğu belirtilen kanalın üst kısmının da park ve yürüyüş yoluna dönüştürülmesi noktasındaki çalışmaların da sürdürüldüğü kaydedildi.

Bunun yanında Özgürlük Mahallesi'nde de revize edilen Hanımeli ve İpek parklarındaki çalışmaların da tamamlanarak, halkın kullanımına açıldığı hatırlatıldı.

Öte yandan, Çay Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Çat, park yapımının birkaç hafta önce başladığını ve kısa süre içinde de hizmete açılacağını belirtti. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmakta kararlı olduklarını dile getiren Çat, "Akdeniz'e yeni bir park kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu alan uzun yıllardır atıl durumdaydı. Fakat çalışmamızla birlikte küçük çapta da olsa halkımıza dinlenebilecekleri bir park kazandırdık. Park ve yeşil alan çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek" dedi.

Son olarak Çilek Mahallesi'nde 500 metrekarelik bir alanda oluşturulan parka toplam 300 adet fidan dikildiğini, mevsimlik çiçeklerle birlikte çalı bitkilerinin de toprakla buluşturulduğu bilgisini de veren Hasan Çat, söz konusu bitkilerin de belediye bünyesindeki fidanlıktan temin edildiğini vurguladı. Belediye olarak betonlaşmaya karşı yeşilin hakim olduğu bir Akdeniz oluşturma çabasında olduklarını belirten Çat, böylesi bir kenti de geleceğin güvencesi olan çocuklara teslim etme arzusunda olduklarını söyledi.