BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,81
HABER /  GÜNCEL

Kardeşlerden taziye

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Soma’da maden ocağında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı A...

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Soma’da maden ocağında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a taziye mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Soma’daki kömür madeninde meydana gelen patlamayla ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Başsağlığı mesajında, faciayla ilgili üzüntüsünü dile getiren Aliyev, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: “Manisa vilayetindeki kömür madeninde meydana gelen patlama ve sonrasında hayatını kaybedenlerin haberi beni son derece sarstı. Bu faciayla ilgili acınızı paylaşıyor size, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye halkına bizzat kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı, yaralananlara şifa diliyorum.”

KKTC
KKTC’de Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, Türkiye’ye taziye mesajı veren KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Manisa iline bağlı Soma ilçesinde meydana gelen ve 200’ü aşkın kişinin ölmesine neden olan maden kazasının Kıbrıs Türk halkını da üzüntüye boğduğunu belirterek, Türkiye Hükümeti’ne başsağlığı, ölenlere Allahtan rahmet ve ailelerine de sabırlar diledi.
(İHA)