BIST 10.576
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.480,23
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'ın bu fotoğrafı çok tartışılıyor!

KCK'daki yeni yönetimin belirlendiği kongredeki Karayılan'ın yüzü asık fotoğrafı tartışılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- KCK'nın tepe yönetimindeki değişiklik medyada uç yorumlara neden oldu. Murat Karayılan'ın KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'ndan alınarak Cemil Bayık'ın yerine getirilmesi ve Abdullah Öcalan'ın KCK Genel Başkanı olması gündeme bomba gibi düştü.

Karayılan'ın PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başına geçmesiyle PKK'da ayrılığın başladığı örgütün daha da sertleşeceği iddia edilmişti.Bazı görüşlerde de bunun çözüm süreci için olduğu kaydedilerek daha kontrollü bir biçimde yürütülmesi için Karayılan'ın görevinin değiştirildiği söylendi.

Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar bu değişikliği ve kongrede çekilen fotoğrafların anlamlarını bugünkü köşesinde yorumladı.

Çandar, Cemil Bayık'ın, Murat Karayılan'ın, Cemil Bayık'ın, Duran Kalkan'ın ve diğer üyelerin birlikte yer aldığı fotoğrafların olumlu yorumlanması gerektiğini söyledi. Bazı yorumcuların söylediği gibi PKK'da bir grubun diğer grubu tasfiye etmediğini söyleyen Çandar PKK ile ilgili stratejik bir vurgu yaptı.

Çandar, PKK gibi örgütlerde görevi değiştirilen, kaybeden ve tasfiyeye uğrayanların fotoğraflarının örgüt albümünden de silineceğini söyledi. ANF'de yayınlanan bu fotoğraflarla Karayılan'ın böyle bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Abdullah Öcalan'dan sonra PKK'nın en yüksek otoritenin Murat Karayılan olarak görünse de aslında Cemil Bayık olduğunu söyleyen Çandar, Bayık'ın PKK'nın kurulduğu zamandan bu yana Öcalan'ın yanında yer aldığını ifade etti.

İŞTE FOTOĞRAFLAR

karayilan-sabri-ok-mustafa-karasu-cemil-bayik.jpg
(Fotoğraftakiler:Murat Karayılan, Sabri Ok, Mustafa Karasu, Cemil Bayık)

murat-karayilan-cemil-bayik-sabri-ok.jpg