BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,10
ALTIN 2.499,21
HABER /  GÜNCEL

Silopi karanlıkta kaldı!

Silopi ilçesinde meydana gelen yangın şehrin elektriğini kesti.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde BOTAŞ elektrik dağıtım trafosunda meydana gelen yangın şehrin elektriğini kesti.

Geceden buyana elektriğin olmadığı ilçede esnaf ve vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Silopi ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan BOTAŞ tesislerindeki Ana şehir trafosunda dün gece 22:00 saatlerinde yangın çıktı. Yangının trafo üzerinden geçen kablonun kopması sonucu çatıyı tutuşturması sonucu çıktığı belirtildi.

Kısa sürede büyüyen yangına Silopi Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını 2 saatte kontrol altına alabildi. Meydana gelen yangından sonra dün geceden beri ilçeye elektrik verilmezken, sahura kalkan vatandaşlar el fenerleri ile sahurlarını yapmak zorunda kaldı. Elektrik olmadığı için bu sabah birçok işyeri kepenklerini açmazken, esnaflar büyük mağduriyet yaşadı.

VATANDAŞLAR EL FENERİ İLE SAHUR YAPTI

Vatandaş Mesut Balaman,"Dün gece sahuru el feneri ile açtık. Sıcaklıktan dolayı sahur yapmakta zorluk çektik. Birde işin kötü yanı sıcaklardan dolayı evde duramıyoruz. Dama çıktığımızda da değişen bir şey olmuyor. İşyerimi jeneratör ile çalıştırıyorum. O da bir yere kadar çalıştırıyoruz. Yakıtı kurtarmıyor. Yakıtın litresi 5 TL’dir." dedi. Mehmet Eren, “Mağdur durumdayız. Dün geceden beridir elektriğimiz yok. Oruçluyuz o nedenle daha büyük zorluk çekiyoruz.” dedi.

Ana şehir trafosundaki arızanın giderilmesi için Batman’dan arıza ekipleri ile birlikte yedek parçaların istendiği gelecek ekibin kontrolleri sonrası ilçeye ne zaman elektrik verileceği kesinlik kazanacak.