BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan çözüm süreci tehdidi!

Çözüm süreci tıkanıyor mu? Hükümeti uyaran Murat Karayılan'dan tehdit gibi açıklama geldi.

Abone ol

PKK'da, Öcalan'dan sonra gelen "2. isim" konumunu Cemil Bayık'a kaptıran Murat Karayılan'dan açıklama geldi. Karayılan çözüm süreci ile ilgili açık açık tehdit etti.

KCK yönetiminden düşürülen ve PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başına getirilen Murat Karayılan, "Önümüzdeki hafta çok önemlidir. Türk Devleti'nin şu anki gibi tavrı devam ederse süreç tıkanır. Şu anda tıkanmamış ama tıkanma aşamasındadır" dedi.

PKK'ya yakın bir internet sitesine konuşan Karayılan, ''Eğer AKP hükümeti önümüzdeki günlerde adım atmazsa süreç tıkanır. Biz değil süreci onlar tıkatır. Kısa sürede bizi ikna edecek adımlar bekliyoruz eğer bu adımlar atılmazsa süreci onlar tıkatır ve sorumluluğu da onlardadır'' dedi.

ÖCALAN KANDİL'E EL ATTI

PKK’nın yönetiminde değişikliğe giden Abdullah Öcalan’ın, hükümeti çözüm sürecinde köşeye sıkıştırma planı yaptığı belirlendi.

KCK’nın başına Cemil Bayık ve Bese Hozat’ı getiren Öcalan’ın Nevruz konuşmasıyla küstürdüğünü düşündüğü Alevi kesime mesaj vermeyi amaçladığı kaydedildi.

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde barındıran Kürdistan Topluluklar Birliği’nde (KCK) eş başkanlığa geçilme kararı alınırken, Yürütme Konseyi Başkanı olan Murat Karayılan’ın yerine eş başkan olarak Cemil Bayık ve kadın yöneticilerden Bese Hozat getirildi. Karayılan ise bundan böyle örgütün silahlı kanadı Halk Savurma Güçleri’ni (HPG) yönetecek.

HÜKÜMETİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İÇİN

Terör örgütündeki bu değişikliğin perde arkası ise netleşmeye başladı. Bugün’ün edindiği bilgilere göre; çözüm sürecinde hükümetin yavaş davrandığını düşünen Abdullah Öcalan, hükümeti daha fazla köşeye sıkıştırmak için ‘siyasi söylemi’ güçlü olan Cemil Bayık’ı KCK’nın başına getirdi.

PKK’nın yaşayan 3 kurucusundan biri olarak bilinen ‘Cuma’ kod adlı Bayık, terör örgütünün şahin kanadının lideri olarak biliniyor. Örgütün Avrupa sorumluluğunu da yapan Bayık, Öcalan tarafından yerine geçebilecek isim olarak işaret edilmişti.

ALEVİ KESİME MESAJ

Öte yandan Abdullah Öcalan tarafından KCK’da değişikliği öngören bir dizi talimatları ise BDP yönetiminin Kandil’e ulaştırdığı aktarıldı. Kandil’e ulaşan talimatlar arasında örgütün kadın yöneticilerinden Bese Hozat’ında KCK’da eş başkan olarak görev yapması yer aldı.

Öcalan’ın eş başkanlığa Hozat’ı getirmesine gerekçe olarak; Öcalan’ın Nevruz’da ve sonrasında yaptığı açıklamalarla Alevi kesimi küstürmesi olarak gösterildi. Öcalan böylece küstürdüğünü düşündüğü Alevi vatandaşların gönlünü almak ve toplamak için Hozat’ı KCK’ya üst düzey yönetici olarak atadı.

162 delege katıldı

Kandil’de 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongra-Gel genel kurulunda, KCK sisteminde değişikliğe gidildi. Türkiye, Suriye, Irak ve İran’daki Kürt bölgeleri ile yurtdışından 162 delegenin katıldığı toplantıda terör örgütü KCK’nın sözleşmesine bağlılık yemini edildi.

Türkiye’deki eylemler artacak

Örgütün ayrıca KCK’daki değişikliklerle birlikte Suriye’ye daha fazla ağırlık vereceği bir yandan da Türkiye içindeki eylemleri artırmayı planladığı belirtildi. Terör örgütünün Suriye’deki iç karışıklıklardan faydalanarak bu durumu kazanıma dönüştürmeyi planladığı aktarılırken devrimci halk savaş uzmanı olan Murat Karayılan’ın ise askeri kanatta bundan sonra aktif olacağı bildirildi.


Kandil Öcalan'dan isim istedi!

Kandil'in Abdullah Öcalan'dan yeni yapılanma için liderlik edecek isim istediği ortaya çıktı. İşte KCK değişikliğinin nedeni... (Devamı...)

4117.jpg