BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  GÜNCEL

Karayalçın'ı linç etmek istediler

Posta trenine yapılan saldırı sonrası Elazığ'da düzenlenen cenaze töreninde öfke sel oldu aktı. Törene katılan SHP lideri Karayalçın'ı linç girişimi son anda engellendi.

Abone ol

Elazığ-Tatvan seferini yapan posta trenine, bölücü terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda şehit edilen 5 güvenlik görevlisi için Elazığ'da düzenlenen cenaze törenine katılan Murat Karayalçın’a tepki gösterildi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) liderini linç etmek isteyen kalabalığın girişimi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile valilik korumalarınca önlendi.

Bingöl’ün Genç ilçesi Suveren köyü mevkiinde bölücü terör örgütü PKK militanlarınca demiryoluna döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 5 güvenlik personeli için dün Bingöl ve Elazığ’da iki ayrı tören düzenlendi.

Bingöl Şehitler Anıtı önünde düzenlenen ilk törenin ardından şehitler Mehmet Aygün (32), Celal Korkmaz (40), Saffet Akbaş (31), Mehmet Şimşek (31) ve Özcan Türker’in (31) naaşları 500 metre kadar omuzlarda taşındı.

Daha sonra ambulanslara konulan cenazeler Elazığ’a uğurlandı. Şehitler için Elazığ’da da bir tören düzenlendi. İzzetpaşa Camii’ndeki törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Elazığ Valisi Kadir Koçdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılan vatandaşlar, SHP Genel Başkanı Karayalçın’a, kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana ile görüştüğü için tepki gösterdi ve sloganlar attı. Karayalçın’ın üzerine yürüyen ve linç etmek isteyen kalabalığı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve valilik korumaları engelledi.

Namazın ardından şehit cenazeleri Bosna Hersek Bulvarı’ndan Elazığ Tren Garı’nın bulunduğu İstasyon Meydanı’na kadar omuzlarda taşındı. Korteje katılan kalabalık vatandaş grubu sık sık slogan atarak terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan aleyhine slogan attı. Kalabalık yürüyüş boyunca İstiklal Marşı okudu. Elazığ Tren Garı önündeki törende konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün ‘Muhterem Erzincanlılar’ diye hitap etmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Bakan Gönül, şehit 5 güvenlik görevlisinin de bu milletin büyük evlatları olduğunu söyledi. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Gönül, “Onlar, fedakarlıklarıyla çok yüksek bir mevkiye ulaştılar. Onlar, hepimize şefaat edecek duruma geldiler, görev başında şehit oldular.

Acılı ailelerine sabır diliyorum.” dedi. Törenin ardından Mehmet Şimşek’in cenazesi memleketi Malatya’ya, Mehmet Aygün’ün (33) cenazesi Maden ilçesine, Özcan Türker (31) ve Celal Korkmaz’ın (40) cenazesi Baskil ilçesine, Saffet Akbaş’ın cenazesi ise merkeze bağlı Yolçatı köyüne gönderildi.

Haber: Murat Gezer
Kaynak: