BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL

Ziraat'ten konut kredisinde dev atak

Konut kredilerinde faiz indirme yarışına özel bankaların ardından Ziraat Bankası da katıldı. Türkiye'nin en büyük bankası konut kredisi faiz oranında hızlı bir indirime gitt

Abone ol

Banka gelecek 5 ayda 1 milyar YTL'lik kredi kullandırarak yeniden başrol oynayacak.

Ziraat Bankası 10 yıl vadede aylık yüzde 1.49 olan konut kredisi faizini yüzde 1.30'a çekerek sektörde konut kredilerinde resmi olarak en düşük faizi vermeye bugünden itibaren başladı. Şimdi özel bankaların da Ziraat Bankası'nı izlemesi bekleniyor. Banka faizi indirdiği gibi gelecek 5 ayda 1 milyar YTL'lik bireysel kredi kullandırarak bir başka rekorun da altına imza atacak. Basit bir hesapla banka ortalama 50 bin YTL kredi kullandırsa yıl sonuna kadar 20 bin kişi Ziraat Bankası'ndan kredi alacak.

HEDEF REVİZE EDİLDİ

Konut kredilerinde bazı bankalar özel müşterilerine yüzde 1.28- 1.30 arasında faiz uyguluyorlardı. Ziraat Bankası şimdi bu seviyedeki faiz oranlarından tüm müşterilerine kredi kullandıracak. Ayırdığı kaynak ile Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası'nın öncülük ettiği faiz indirim yarışına hızlı bir başlanğıç yapacağının mesajını vermiş oldu.

Geçen yıl otomobil kredilerinde özel bankalarla yarışarak kredi piyasasını hareketlendiren Ziraat Bankası 2.5 milyar YTL olarak belirlediği bireysel kredi hedefini aşınca frene basmış faiz indirimine ara vermişti. Özellikle geçen yıl özel bankaların tepkisiyle de karşılaşan Ziraat Bankası yönetimi otomobil kredilerine verdiği ağırlık nedeniyle cari açığın finansmanını düşünen Bakan Ali Babacan ile ters düşmüştü.

Bu yıl ise adeta konut kredilerinde yılın ilk yarısında suskun kalan Ziraat Bankası yönetimi önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Konut kredilerinde Ziraat Bankası yeni bir finansman modeline geçecek" açıklamasıyla harekete geçti. Banka önce faizini 1.30'a düşürdü. Ardından da yıl sonu için bireysel kredi hedefini yeniden gözden geçirdi.