BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Karayalçını kaçırtacak anket!

İddiayı ortaya atan Melih Gökçek... Dediğine göre Karayalçın bir anket yaptırdı, şimdi huzursuzluk çıkarıp kaçma hesabı yapıyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Karayalçın'ın seçimlerden kaçma hesapları yaptığını söyledi. 

Gökçek, "Karayalçın oy oranı düştüğü için CHP'de bir huzursuzluk çıkarıp kaçma hesabını yapıyor" dedi.

Melih Gökçek yaptığı açıklamada Karayalçın'ın yaptırdığı anketlerden istediği sonuçları alamadığını belirterek, "Karayalçın araştırma yaptırıyor, Ankara'daki oy oranı düşüyor. Bu nedenle kaçmaya çalışıyor. Özellikle ilçe belediye başkan adaylarını bahane ederek, CHP'de bir huzursuzluk çıkarıp kaçmanın hesabını yapıyor" dedi.

Adaylık baron projesi

Gökçek, Karayalçın'ın adaylığının 'Baron' projesi olduğunu ifade ederek, “Baronların şartı Murat Karayalçın'ı tek başına Ankara'dan aday yapmaktı. Bunun için Zeki Sezer'i devreye soktular ve 'Ankara hariç nerede aday gösterirsen göster' dediler. Üçüncü aşama AK Parti dışındaki adaylar parlatılacaktı. Dördüncü aşama ise Melih Gökçek'i aday yaptırmamak vardı. Gökçek'in aday yapılmaması halinde plan son aşamasına gelmiş olacaktı. Dördüncü aşama hayata geçirilmiş olsa idi Melih Gökçek'i başka partiden aday yaptırma gündeme gelecekti. Ama bu oyunun dördüncü aşamada bozulması ile baronların planı suya düşmüş oldu” dedi.

Parti içi rahatsızlık

Murat Karayalçın'ın CHP'den aday olması, parti içi rahatsızlığa da neden olmuştu. Karayalçın'ın adaylığından rahatsız olanların en önemli gerekçesi 2004 seçimlerinde DEHAP'la işbirliği yapmasıydı. CHP lideri Baykal, Karayalçın'ın DHAP'la ittifakı için “Bu adam İmralı'dan emir alıyor” demişti. Karayalçın'ın CHP'ye katıldığı gün düzenlenen toplantıda bazı partililer, 'PKK ile işbirlği yapan kişinin partimizde ne işi var' diyerek olay çıkartmışlardı.

Karayalçın: "İddialar doğru değil"

Murat Karayalçın, çekileceği yönündeki iddialarla ilgili Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada "Kesinlikle öyle bir şey yok. Birkaç gün önce de böyle bir haber çıkmıştı. Bu haber de yalandır” dedi.

Karayalçın, kendi adına anket çalışması yaptırmadığını belirterek, “Seçim çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Çok ciddi bir kampanya yürütüyoruz. Çok değerli ilçe belediye başkan adaylarımız var. Tabii ki başka adaylarımız da vardı, böyle karar verildi. Bizim görevimiz bunların başarılarına katkıda bulunmaktır. Çankaya Belediye başkan adayımız Bülent Tanık'ı da çok eskiden beri tanırım, herhangi bir ilişkimiz olmadı" diye konuştu.