BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.499,33
HABER /  POLİTİKA

Karayalçın su sorunu çözecek!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karayalçın, Ankara'nın su sorunu çözmek için kolları sıvadı. Bir de önerisi var!

Abone ol Murat Karayalçın, Ankara'nın su sorununun Kızılırmak suyunun arıtılması ve Gerede suyunun Ankara'ya getirilmesiyle çözülebileceğini söyledi.

Karayalçın, Ankara'nın Kazan ilçesinde partililerle ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarete, CHP Ankara milletvekilleri Zekeriya Akıncı, Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve SHP Ankara İl Başkanı Celalettin Koç da katıldı.

CHP Kazan ilçe binasının yanındaki bir kahvehanede konuşan Karayalçın, ziyaretini seçim çalışması olarak değil bayramlaşma şeklinde değerlendirdiğini söyledi.

Belediye başkanı olması halinde Ankara ve Kazan için hayata geçireceği projeleri önümüzdeki günlerde seçmenleriyle paylaşacağını belirten Karayalçın, ''Ankara için acil tedavi planı'' adını verdiği proje hakkında bilgi verdi.

Ankara'nın en temel sorununun su olduğunu vurgulayan Karayalçın, ''Ankara'nın suyu kirli ve renkli, bu su halk sağlığını tehdit ediyor. Bu yüzden hemşehrilerimiz yılda 300 milyon dolarlık damacana suyu kullanıyor. Ankara'nın su sorunu Kızılırmak suyunun arıtılması ve Gerede suyunun Ankara'ya getirilmesiyle çözülebilir'' dedi.

Ankara sokaklarında yıllardır devam eden metro inşaatlarının vatandaş için eziyete dönüştüğünü ifade eden Karayalçın, göreve gelmesi halinde çalışmaları hızlandırarak en kısa sürede bitireceğini kaydetti.