BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Karayalçın CHP'de başkan oluyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını aldı. İddialara göre boşalan koltuğa Murat Karayalçın atanacak.

Abone ol
CHP'de sular durulmuyor! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını aldı. Salıcı'nın yerine atanacak isim ise bir hayli ilginç. İddialara göre il başkanlığına, bir dönem partinin genel başkanlığı görevini de yürüten 71 yaşındaki Murat Karayalçın atanacak.

CHP'de bir kez daha Murat Karayalçın ismi konuşuluyor. Karayalçın'ın adı bu kez genel başkanlık için değil İstanbul il başkanlığı için geçiyor. İddialara göre İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasını alan Kılıçdaroğlu, boşalan koltuğa ise bir dönem partinin bir numarası olan bir isme  teklif götürdü.

O İSİM MURAT KARAYALÇIN
 
İddiaya göre CHP'li Ali Topuz ve çevresinden gelen yönlendirmelerle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul il Başkanlığı için Murat Karayalçın ismini onayladı. Karayalçın'ın ise konuyla ilgili ikna edilmeye çalışıldığı söyleniyor.
 
GENEL BAŞKAN, İL BAŞKANI OLUYOR!
 
Söz konusu atama gerçekleştiğinde siyaset tarihinde görülmemiş bir şekilde bir partide Genel Başkanlık yapmış bir isim il başkanlığında görev alacak.
 
71 YAŞINDA!
 
Öte yandan Murat Karayalçın'ın 71 yaşında olması ve aktif siyasetten uzun süredir uzak durması tartışılacak konular olarak göze çarpıyor.