BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de 100. yılında 1. dünya savaşı sempozyumu

Şişli Belediyesi, 100.Yılında 1.Dünya Savaşı Sempozyumu’na evsahipliği yaptı

Abone ol

1.Dünya Savaşı’nın 100.yılında Şişli Belediyesi’nin organize ettiği 1.Dünya Savaşı konulu sempozyum, Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı sempozyumda Kılıçdaroğlu, "Tarih siyasetçilerin istismar edeceği bir alan değil, ders çıkartacağı bir alandır" dedi.

Sempozyuma Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tarihçi İlber Ortaylı ve çok sayıda siyasi katıldı.

sem.jpg

Sempozyumda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da hakimiyet gösteren savaşların kaynağını 1. Dünya Savaşı’na dayandırarak, “1. Dünya Savaşı sonunda Ortadoğu coğrafyasında kurulan devletler bölgenin temel hassasiyetlerini hiçe sayan bir anlayışın ürünü olduğu için bu gün bölgede savaşlar devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderleri 1. Dünya Savaşı’nda yaşanan acı tecrübelerden önemli dersler çıkarmıştır. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ülkemiz uluslararası herhangi bir sorunu barış yolu ile halletmeye çalışan bir ülke olmuştur. Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesi doğrultusunda Türkiye güvenlik prensibine yalnızca barış dışında bir seçeneğe mecbur kalmamak için önem vermiştir” dedi.

poz.20141118145030.jpg

Necmettin Özçelik'in hazırladığı "Belgelerle 1.Dünya Savaşı" başlıklı sergi ile başlayan sempozyumda sırasıyla, Prof.Dr.İlber Ortaylı, Prof.Dr.Feroz Ahmad, Prof.Dr.Talat Halman, Prof.Dr,Norman Stone, Prof.Dr.Sina Akşin, Prof.Dr.Türkkaya Ataöv, Prof.Dr.Hasan Köni, Hüsnü Mahalli, Büyükelçi Onur Gökçe, Prof.Dr.Ersin Kalaycıoğlu, DoçDr.Hakkı Uyar, Dr.Murat Şiviloğlu söz aldılar.