BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karatay'da konut kuraları çekildi

Akyıldız Sitelerinin kura çekim töreni gerçekleştirildi. Çekilişler Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Abone ol

Kentsel Dönüşüm Projeleri çerçevesinde Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan ve 18 nci toplu konut hamlesi olan Akyıldız Sitelerinin kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Meclis Salonunda noter huzurunda gerçekleşen kura çekim törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Karatay Kadın kolları Başkanı Münevver Yavaş ve çok sayıda davetli katıldı. Kura çekimi öncesi katılımcılara hitap ederek kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 18 nci toplu konut hamlesi olan Akyıldız Sitelerinin bu güne dek Karatay’da kurulan toplu konutların büyüklük olarak ilk sırasında yer aldığını dile getirdi. Şeyhulema Recepağa Mahallesinde başlatılan toplu konut hamlesinin 948 konut ve 12 adet dükkandan oluştuğunu ifade eden Hançerli, Akyıldız konut yapı kooperatifine 583 kişilik üye alınacağını, kalan 360 dairelik kısmının ise arsa sahiplerine ait olduğunu belirtti. Akyıldız konutlarının hayata geçmesiyle Mevlâna civarının kentsel dönüşüm projesi kapsamında büyük bir ivme kazanacağının altını çizen Başkan Mehmet Hançerli, başlatılan kooperatifin deprem yönetmeliğine uygun kaloriferli, asansörlü, ısı ve su yalıtımlı olup 6 kata imarlı olduğunu ve yaklaşık 81.552 m2 lik bir alan üzerinde kurulacağını söyledi.

Kooperatif alanı içerisinde 10.174 m2 lik yeşil alan ve otopark, 7.028 m2 lik alanın orta öğrenim, 2.500 m2’lik alanında dini tesis olarak ayrıldığını belirtti. Başkan Hançerli, noter huzurunda çekilen kuraların kesin kayıt yaptıracak üyelerin belirlenmesinin ardından en kısa zaman içerisinde Akyıldız konutlarının temel atma törenini de gerçekleştireceklerini ifade etti. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli toplu konut hamleleri üzerine belediyeyi eleştirenlere cevaben meclis salonunu hınca hınc dolduran kalabalığı görmelerini istedi.

Belediye öncülüğünde kurulan toplu konut hamlelerini bir an için yok saymalarını isteyen Hançerli, “Karatay’ın bugün ki halini düşünmek bile istemezsiniz” dedi. Mevlana Müzesine yürüyerek 15 dk mesafede olan bir alanın bugüne dek taş üstüne taş konulmadığını belirten Hançerli, başlatılan Akyıldız konutlarıyla Şeyhulema mahallesinin çehresinin değişeceğini söyledi. Karatay’ın yücelmesi, Karatay’daki değişimin hızlandırılması noktasında üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapacaklarını vurgulayan Başkan Hançerli, Karatay’ı çağdaş medeniyetlerde olduğu gibi konut, ulaşım, yol, park, tesis ve yeşil alanıyla Karataylıların istediği hale mutlaka getireceklerinin altını çizdi. Kerimdede mahallesi, Mevlana Kültür Merkezi karşısı ve Araplar Ak Camii civarında oluşturulmaya çalışılan toplu konutların müjdesini de veren Başkan Mehmet Hançerli, 85, 105, ve 135 m2lik dairelerin noter huzurunda kurasını çekerek ilk talihlileri belirledi ve Akyıldız konutlarının hayırlı olmasını diledi.

85 M2 KURA ÇEKİLİŞ LİSTESİ

105 M2 KURA ÇEKİLİŞ LİSTESİ

135 M2 KURA ÇEKİLİŞ LİSTESİ