BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  EKONOMİ

Ve Türkiye IMF ile köprüleri attı!

Aylardır "IMF ile tamam mı devam mı" diye bekleniyor. Sonunda açıklama yapıldı. Kritik soru cevabını buldu.

Abone ol

IMF'den sabah saatlerinde gelen açıklama aylar süren belirsizliğe son noktayı koydu. 'IMF ile tamam mı devam mı' sorusu yanıtını buldu: TAMAM..

STAND BY GÖRÜŞÜLMEYECEK

IMF Sözcüsü Cacroline Atkinson "Türkiye ile yürütülen stand-by görüşmeleri artık devam etmiyor. Mayıs'ın ilk yarasında IMF heyeti 4. madde kapsamında Türkiye'ye gelecek. Mayıs'taki görüşmeler rutin temaslar olacak, stand-by görüşülmeyecek." dedi.

ANLAŞMAMAYA KARAR VERDİLER

Eski IMF icra direktörü Selim Çakır açıklamayı yorumladı :

"Program görüşmeleri oldukça uzun bir süredir devam ediyor biliyorsunuz iki taraf da bunu sonuca ulaştırmak istedi. Anlıyoruz ki karşılıklı olarak program yerine normal madde-4 konsültasyonu yolunda ilerlemeye karar verdiler. Zaten IMF Başkanı'nın bir süre önce yaptığı bir açıklama vardı; 'Artık bir karar verilse iyi olur' diye. Başbakan'ın açıklamaları vardı; Bir sonuca ulaştıracağız bu sefer diye. Anlaşılıyor ki sonuca ulaştırdılar ve anlaşmamaya karar verdiler."

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesindeki basın duyurusunda, "Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir heyet, 24-25 Nisan tarihlerinde yapılacak IMF-Dünya Bankası bahar toplantılarının ardından Madde IV görüşmelerini yürütmek üzere ülkemize davet edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Madde IV görüşmelerinin tüm üye ülkelerin IMF Ana Sözleşmesi gereğince her yıl gerçekleştirmesi gereken bir konsültasyon mekanizması olduğu kaydedilen duyuruda, bu görüşmeler kapsamında ülkelerin maliye ve para politikaları ele alındığı, dış denge ve kamu borç gelişmelerinin incelendiği ve uygulanan politikaların büyüme ve ödemeler dengesi üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği belirtildi.