BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  POLİTİKA

Karar tamam TBMMde kapanıyor

Başbakan talimat verdi. Muhalefetle görüşüp, meclis'i tatile sokacaklar...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ve TBMM tatile giriyor. İç Tüzük gereği 1 Temmuz'da tatil kararı alması gereken ancak kapatma davası bitene kadar Meclis'i kapatmak istemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle çalışmalara devam eden Meclis'in tatile girmesi için Başbakan'dan talimat geldi. Meclis bir kaç günlük çalışma daha yapıp, tatile girecek.

ERDOĞAN İSTEDİ
Başbakan Erdoğan dün gece partisinin genel merkezinde milletvekilleri ve TBMM Grup başkanları ile TBMM'nin çalışma takvimini de görüştü. Erdoğan çalışmaların zaten uzatılmış olduğuna dikkat çekerek, gündemde bulunan önemli bir kaç yasanın çıkartılması sonrasında hemen tatile girilmesini istedi.

7 YASA GÖRÜŞÜLÜP KAPANACAK
Bunun üzerine AKP grup başkanvekilleri bugün muhalefet partilerinin temsilcileri ile bir araya gelecekler. Görüşmeler sırasında gündemde bulunan bazı önemli yasaları (ki, bunların arasında ssk ve bağ-kur prim affı da bulunuyor) görüşüp, yasalaştırdıktan sonra TBMM'yi tatile sokacaklar. Gündem sırasında bulunan 7 ayrı yasa teklif ya da tasarısının görüşülmesi sonrasında tatil isteyen AKP'nin önerisi doğrultusunda, Meclis'in bir kaç gün daha çalışma yapıp, tatile girmesi kesin gibi.

SEÇMENE ANLATACAKLAR
Tatil sırasında AKP milletvekillerine Başbakanın çalışma talimatı da bulunduğu belirlendi. Erdoğan vekillerinden yerel seçimleri de göz önüne alarak , seçim bölgelerinde zaman geçirmeleri ve çalışmalar yapmalarını istedi. Erdoğan ayrıca, mahkeme kararı sonrasında AKP'nin yol haritasını ve 'hizmete devam ilkeleri'nin de milletvekilleri tarafından seçim bölgelerinde anlatılmasını da istedi.