BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  GÜNCEL

Devlette güvenlik kalkanı

Güngören bombalaması, Ergenekon davası, PKK’ya dönük operasyonların artmasına bağlı örgütün karşı hamle ihtimali, ihbar ve uyarılar üzerine devlette güvenlik kalkanı oluşturuldu.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - Güngören’de yaşanan bombalama eylemi, Ergenekon iddianamesinin açıklaması ardında ortaya çıkan tablonun yarattığı endişeler, PKK’ya yönelik TSK’nın arka arkaya gerçekleştirdiği operasyonlara karşı terör örgütünün karşılık vermek için sansasyonel bir takım eylemlere girebileceği yönündeki ihbar ve istihbaratlar üzerine devletin üst yönetiminde sıkı bir güvenlik düzeyine geçildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın korumasında gözlenen artışın ardından Meclis’te de bomba önlemi alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın grup konuşmalarını yaptıkları salonlarda olağanüstü güvenlik önlemi yanında jammer cihazlarıyla da önlem alındı. Çünkü, Güngören’de yapılan bombala saldırının cep telefonu ile uzaktan sinyal göndererek, patlamanın gerçekleştirildiği yönünde bulgulara rastlandı. Bunun üzerine, özellikle partililerin yoğun bir şekilde katıldığı ve tavassutlar nedeniyle giriş çıkışların kontrol edilemediği grup toplantılarında bu tür bir eylemi gerçekleştirmek hiç de zor olmayabileceği hesaplandı. Bunun üzerine cep telefonu sinyallerini bozan Jammer’ler kullanılmaya başlandı.

Jammer’ler yalnızca TBMM içinde ve grup toplantılarında değil, başta başbakan ve cumhurbaşkanının olmak üzere önemli siyasi ve bürokratik kişiliklerin gittiği her yere taşınmaya başlandı.

KÖPEKLER DE DEVREDE
Jammer’ların yanı sıra bomba uzmanı köpekler de devreye sokuldu. Köpekler TBMM kampusüne de getirildi ve geçen hafta AK Parti Grup toplantı salonunda ve meclisin çeşitli bölümlerinde de solanda bomba araması yapıldı. Meclis'te görevli güvenlik güçleri de salonun çevresindeki çöp kutuları ve saksıların içini didik didik aradı. Meclis kampusune alınan tüm vatandaşlar ve araçlar didik didik arandı. Kampus dışında ise çevik kuvvet polisi hazır bekledi. Başbakanlık ve Anayasa mahkemesi gibi kritik kamu kurumlarında özellikle dava süresinde de önlemler arttırıldı. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerin polisi de halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde önlemlerini arttırarak sürdürüyor.