BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,13
HABER /  EKONOMİ

Borsa coştu dolar çakıldı

AK Parti kapatılacak mı totosunu bir borsa bildi. Dün yükselişle kapandı, bugün coştu. Dolar ise sürünüyor. Peki borsaya girilir mi?

Abone ol İNTERNETHABER/ AK Parti'nin kapatılmayacağını bir borsa bildi. Partinin kapatılmayacağına oynayan ve içeriye yüklü para sokan borsacılar tahminlerinde haklı çıktı. Yabancı kurum raporlarının da işaret ettiği gibi Ak Parti siyasi hayatına devam ederken, son bir ayda gerçekleşen yüzde 20'lik yükselişin beklentisi gerçekleşmiş oldu.

Tahmini tutan borsa dün akşam yükselişle kapandı. Bu sabah ise tam anlamıyla coştu. İlk seans yüzde 4.35 artışla 43 bin 143 puana çıktı.

DOLAR SÜRÜNÜYOR

AK Parti hakkındaki karar doları ise çok sert bir şekilde etkiledi. Dün 1.18-1.19 aralığında bulunan dolar bugün bankalararası piyasada 1.16 sınırına kadar geriledi. Dolar bu seviyeleri en son şubat ayı başında görmüştü.

BORSAYA GİRİLİR Mİ? HİSSE SENEDİ ALINIR MI?

Borsada coşku var, peki hisse senedi alınır mı? Bu soruya yatırım uzmanlarının yanıtları şöyle;

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, "İMKB’de orta vadeli yeni bir kanal içerisinde dalgalanacağız. Bu trend şu an için yatay. Fakat bu trendin yükselen trende dönme ihtimali, düşen trende dönme ihtimalinden yüksektir. Şimdiye kadar İMKB’de sert yükselişler sonrasında gelen kar realizasyonları vadeye yayılan ve kademeli şekilde gerçekleşti. Bu yüzden alım yapmak için aceleci olunmamalı. 42 bin 500-44 bin aralığından satışlar gelebilir."

ING Bank Yönetim Kurulu üyesi Sarper V. Özten, çok hızlı bir yükseliş beklemediğini ve yüksek fiyatlardan alım yapanın zarar edebileceğini kaydetti.

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar “Bu kararın ardından yeni pozisyon açılacağını sanmıyorum. Bu konuda dikkatli olunması gerekir. Realizasyon da gelebilir” şeklinde konuştu.

Finans Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güneri ise "Eğer borsa 35.000 puan seviyelerinde olsaydı o zaman alım gelebilirdi" dedi.

Toronto Dominio Bank Trader'ı Süha Yaygın, hisse senetleri piyasasına belirli bir para girişi olabileceğini belirtti. Yaygın, "Belki bir hafta içinde ne olacağını bilmek kolay değil ama genel olarak yabancı gözünde Türkiye'ye yatırım yapmak cazip gözüküyor. Yabancıların kafasındaki soru işareti kalkmış durumda" dedi.