BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karamanda halk oyunları finali

Karaman'da yapılan İlköğretim Kurumları Yıldızlar Kategorisi Stilize Dal Halk Oyunları Türkiye Finali'nin galibi Kocaeli oldu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı ve Okul İçi Beden Eğitimi Spor-İzcilik Daire Başkanlığı ve Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İlköğretim Kurumları Yıldızlar Stilize Dal Halk Oyunları Türkiye Finali, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapıldı.

Antalya, Adana, Bursa, Manisa, Malatya, Kırıkkale, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Kars, Van ve Ordu illerinin yarıştığı Türkiye finalini, Karaman Valisi Fatih Şahin, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman
Ünüvar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Okul İçi Beden Eğitimi Spor-İzcilik Daire Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Halil İbrahim Ağaçkanlı, daire müdürleri, öğrencilerin aileleri ile vatandaşlar izledi.

Bakanlık temsilcisi Halil İbrahim Ağaçkanlı, yaptığı konuşmada bütün ekiplere başarılar diledi ve bazı önemli kuralları anlattı. Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun da, Türkiye finalinin Karaman'da yapılmasından çok memnun kaldıklarını belirterek, yarışmanın dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Renkli geçen yarışmada ekipler yöresel oyunları sahnelediler. Yarışmanın sonunda 91.8 puan alan Kocaeli İzmit Nuh Çimento İlköğretim Okulu birinci, 91.2 puan alan Antalya Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu ikinci, 90.8 puan alan Manisa Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu da üçüncü oldu. Dereceye giren ve yarışmaya katılan okullara ödülleri düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından verildi. Salonu dolduran çok sayıda Karamanlı vatandaş gece geç saatlere kadar süren yarışmaları sonuna kadar izlediler.