BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karadeniz AK Parti'de OR-Gİ çatlağı

Ordu Giresun Havalanı (OR-Gİ) AK Parti'de çatlağa neden oldu. Projeyle ilgili belediye başkanı ile il başkanları arasında farklı görüşler var.

Abone ol

Giresun-Ordu (OR-Gİ) Havaalanı Projesi AK Parti'de çatlağa neden oldu. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu projeden rahatsız olurken AK Parti Giresun İl Başkanı sahip çıktı.

Geldi, "OR-Gİ ile ilgili böylesine önemli bir mesafe kat ediliyorken, Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarını kendi seçmenlerine, bölgesine yönelik açıklamalar olarak değerlendiriyorum. Asla art niyet aramıyorum. OR-Gİ havaalanının yapılmasında Trabzonlu bakan, milletvekilleri ve Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun desteklerini alacağımıza inanıyorum” dedi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Geldi CHP'li Giresun Belediyesinin bir yılını değerlendirdi. Giresun’un daha ciddi projelere ve yatırımlara ihtiyacı olduğunu ifade eden Geldi, ”Biz Giresun Belediyesi’nin ciddi bir yatırımını göremedik" dedi.

Geldi'ye AK Partili Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun OR-Gİ Havaalanı yapımı konusundaki olumsuz açıklamaları soruldu. Geldi “Kabul etmek gerekir ki OR-Gİ, Ordu ve Giresun için artık olmazsa olmazlar arasındadır. Sayın Başbakanımız, 2002 yılında Giresun’a geldiğinde OR-Gİ’yi iktidara geldiğimizde yapılmasını istemiştik. Bize o zaman sayın Başbakanımız, Giresun’un OR-Gİ’ye varıncaya kadar yol ve üniversite önceliklerinin bulunduğunu söylemişti. Bugün Karadeniz Sahil Yolu yapıldı, Giresun Üniversitesi kuruldu. Bunlar yapıldıktan sonra da 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yine gündeme getirdiğimizde, bu sefer gündeminde bulunduğunu söyledi.

Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekilimiz Nurettin Canikli ise açıklama yaparak projelerin çizildiğini, Devlet Planlama Teşkilatı’nın üzerinde çalıştığını ve 2010 yılı ek yatırım programına alındığını belirtti. OR-Gİ ile ilgili böylesine önemli bir mesafe kat ediliyorken, Trabzon Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarını kendi seçmenlerine yönelik, kendi bölgesine yönelik açıklamalar olarak değerlendiriyorum. Asla art niyet aramıyorum. Hatta OR-Gİ havaalanının yapılması konusunda Trabzonlu bakanların, milletvekillerinin ve Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun desteklerini alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.