BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL

Karaağaç'taki operasyonda 5 tutuklama

Karaağaç Belde Belediyesi'ne yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı

Abone ol
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç Belde Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 5 kişiye daha tutuklama kararı çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy Başsavcılığı'nın talimatı ile jandarma tarafından Karaağaç Belediyesi'ne ''Rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, resmi ve özel evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık'' iddialarıyla düzenlenen operasyonda, Karaağaç Belediyesi eski başkanı İsmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından, 5 kişiye daha tutuklama kararı çıktı.

Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık, mahkemenin tutuksuz yargılanmaları doğrultusunda serbest bıraktığı  A.Ç, B.Y, M.M, T.R, Z.Y, İ.E, M.T ve S.T için itiraz dosyası hazırladı. 

Bir üst mahkemeye itiraz edilerek sevk edilen 8 şüpheliden, Ahmet Çavuş, Birol Yavuzcan, Metin Marangoz ve Tuncay Rençber Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ''ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

Mahkeme tarafından tutuklanması yönünde karar çıkan İ.E.'nin ise aranmasına devam edildiği kaydedildi.

Öte yandan, yetkililerce, operasyonda bilirkişi olarak görev yapan Satılmış Büyükcanayakın'ın, yapılan dosya incelemelerinde yaklaşık 300 ayrı suç tespit ettiği de ifade edildi.

OLAY 

Jandarma ekipleri, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karaağaç Belediyesine operasyon düzenlenmiş, operasyonda, aralarında eski Karaağaç Belediye Başkanı İsmet Şimşek ile belediyede görevli memurların ve özel şirket yetkililerinin de bulunduğu toplam 17 kişiden, 5'i  ''Rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık, resmi ve özel evrakta sahtecilik'' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.