BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,98
ALTIN 2.425,18
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'ın gözaltı kararı kaldırıldı

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltı kararı sağlık durumu nedeniyle kaldırıldı.

Abone ol

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltı kararının sağlık durumu nedeniyle kaldırıldığı bildirildi.

Bu arada, polis Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 25 kişinin savcılık sorguları ise devam ediyor.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Fenerbahçeli yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçeli futbolcular Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Fenerbahçe'de alt yapı koordinatörü Cemil Turan, teknik direktör Bülent Uygun ile sportif direktör Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu işlemin ardından şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Bu arada, hastanede tedavisi süren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bugün savcılığa sevk edilebileceği bildirildi.

Öte yandan UEFA Basın Bürosu Sözcüsü, Alman radyo ve televizyon kuruluşu "Deutsche Welle"nin (DW) Türkçe Servisine yaptığı açıklamada, bir suç ispatlanana kadar kendileri için masumiyet esasının geçerli olduğunu belirterek, kendileri tarafından Fenerbahçe'nin maçlarının askıya alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Sözcü, açıklamasında, UEFA'nın direkt olarak bu olaya karışmak istemediğini belirterek, "Şu anda ortam çok karışık. UEFA olarak geleceğe yönelik herhangi bir spekülasyonda bulunmak istemiyoruz." dedi.