BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  SPOR

Kara Kartal yarı finale uçtu

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında İnönü'de Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş adını yarı finale yazdırdı.

Abone ol

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Antalyaspor'u deplasmanda 2-0'lık skorla geçerek büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, rövanş maçında kırmızı beyazlıları İnönü Stadı'nda ağırladı.

Beşiktaş, Bobo, İbrahim Üzülmez ve Serkan Özkan'ın golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılan siyah beyazlılar, yarı final vizesi aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi takım hızlı girdi. 3. dakikada Bobo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Beşiktaş, bu dakikadan sonra da rakip kalede önemli pozisyonlar üretti.

Mağlup duruma düştükten sonra tur atlama umudu daha da azalan Antalyaspor, savunmada önemli hatalar yaptı.

Konuk ekibin savunmada yaptığı hataları iyi değerlendiren siyah-beyazlılar, 15. dakikada İbrahim Üzülmez ile farkı 2'ye çıkarttı.

Golden 3 dakika sonra Beşiktaş kalesine etkili gelen Antalyaspor, Ahmet Kuru'nun topu filelere göndermesiyle skoru 2-1'e getirerek farkı 1'e indirdi.

Rakibinin savunmasını aşmakta zorlanmayan Beşiktaş, rahat bir oyun sergilediği maçın 36. dakikasında Serdar Özkan'ın topu ağlarla buluşturmasıyla 3-1 öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmazken, ilk devre 3-1 ev sahibi Beşiktaş'ın üstünlüğüyle bitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında skor avantajı ile birlikte çok rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş, yakaladığı fırsatları gole çeviremedi.

İlk yarıdaki farklı skorun ardından tur atlama şansını mucizelere bırakan Antalyaspor, siyah beyazlıların filelerini havalandırmayı başaramadı.

Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrılırken, siyah beyazlılar Sİvasspor ve Ankaraspor'la birlikte adını yarı finale yazdırdı.

Maçın ilk yarısındaki kırılma anları bir sonraki sayfada...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Beşiktaş başladı... İki ekibe de başarılar...

3. dakika. Beşiktaş penaltı atışı kazadı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Bobo sert vurdu. Savunmada Uğur'un elle kestiği top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Uğur da sarı kart gördü.

GOL... 4 dakika. Beşiktaş'ta penaltı atışını kullanan Bobo topu ağlara gönderdi. Beşiktaş Bobo'nun golüyle Antalyaspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

6. dakika. Beşiktaş rakip kalede Ernst ile etkili oldu. Sol çarprazda topu önünde bulan Alman futbolcu sert vurdu. Altıpas üzerinde Antalya savunmasında Yalçın'dan seken topu Kaleci Fevzi kontrol etmek isterken elinden kaçırdı. Boşta kalan topa Holosko'dan önce Musa ayak koyarak uzaklaştırdı.

9. dakika. Antalya rakip kaleye hızlı gitti. Ceza sahası dışında topla buluşan Ahmet sol ayağıyla şut denedi. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

10. dakika. Beşiktaş 2. gole Holosko ile çok yaklaştı. Bobo savunmanın arkasına sarkan Holosko'ya pasını bıraktı. Slovak futbolcu süratle rakip ceza sahasına sokulup boş pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda kötü vurdu. Fevzi yatarak topu kornere çeldi.

14. dakika. Holosko bir net fırsattan daha sonuç alamadı. Sağdan gelişen atakta Uğur İnceman, Serdar Kurtuluş'tan gelen topu tek dokunuşla savunmanın arkasına havalandırdı. Holosko kaleci ile karşı karşıya pozisyonda uzak köşeye vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

GOL... 15 dakika. Beşiktaş 2. golü İbrahim Üzülmez ile buldu. Sol kanattan Serdar Özkan'ın şık pasını rakibinden kurtaran İbrahim Üzülmez çarprazda kalesini boşaltan Fevzi'nin bacaklarının arasından topu ağlara bıraktı.

Beşiktaş İbrahim Üzülmez'in golüyle Antalyaspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

GOL... 18. dakika. Antalyaspor Ahmet Kuru ile golü buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe atışanda Ali Zitouni kafa ile topu arka direğe aşıttı. Ahmet altıpas üzerinde uçarak kafayı vurup topu Beşiktaş ağlarına bıraktı.

Antalyaspor Ahmet ile Beşiktaş karşısında skoru 2-1'e getirdi.

22. dakika. Beşiktaş Bobo ile rakip kalede etkili oldu. Ceza sahasına topla sokulan Brezilyalı golcü Şenol'un müdahalesiyle pozisyonunu kaybedince pasını geriye çıkarttı. Serdar Özkan, Bobo'dan gelen topu ceza sahası önündeki Uğur'a bıraktı. Uğur kötü bir vuruşla topu yandan auta gönderdi.

27. dakika. Antalyaspor Ali Zitouni ile beraberlik golüne yaklaştı. Sağdan rakip cez asahasına sokulan Zitouni çarprazdan harika vurdu. Kaleci Hakan Arıkan topu tam çataldan aynı güzellikte uzanıp çıkarttı.

35. dakika. Antalyaspor Volkan ile Beşiktaş kalesini yokladı. Topla ceza sahasına sokulan Volkan yerden sert vurdu. Hakan Arıkan üzerine gelen topu kapanarak kontrol etti.

GOL... 36. dakika. Beşiktaş 3. golü Serdar Özkan ile buldu. Soldan savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Serdar, çarprazdan ceza sahasına girdiği anda ileri çıkan Fevzi'nin üzerinden harika bir aşırtma vuruşla topu köşeden ağlara bıraktı.

Beşiktaş Antalya karşısıda Serdar Özkan ile 3-1'lik üstünlüğü yakaladı.

44. dakika. Sol kanattan gelişen atakta Erkan Zengin çarprazdan sert vurdu. Kaleci Fevzi topu yumruklayarak çıkarttı.

45. dakika. Normal süre tamamlandı. 1 dakika uzatma oynanacak.

İlk yarıyı Beşiktaş 3-1 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısındaki kritik dakikalar bir sonraki sayfada..

[PAGE]

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Antalyaspor'da Uğur yerini Sedat'a bıraktı.

2. yarıya Antalyaspor başladı...

48. dakika. Sağ kanattan gelişen atakta Holosko'nun yerden pasını Bobo uygun durumda ayağının altından kaçırdı. Yalçın kademede dokunarak topu uzaklaştırdı.

49. dakika. Beşiktaş'ta Bobo, Antalyaspor'da Şenol bir anlık itiş kakış sırasında sarı kart gördüler.

55. dakika. Beşiktaş atağı sol kanattan etkili gelişti. Boş pozisyonda ceza sahasına giren Serdar Özkan şutunu attı. Top üstten auta çıktı.

60. dakika. Antalyaspor atağı Ali Zitouni ile hızlı gelişti. Ceza sahasına sokulan Zitouni sağından gelen Sedat'a pasını bıraktı. Bu futbolcunun yerden kale sahasına ortasına ön direkte Koray ayak koydu. Hakan Arıkan üzerine gelen topu rahatlıkla aldı.

62. dakika. Antalyaspor 2. gole Volkan ile yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan pasta sağ çarprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Volkan'ın şutu Hakan'ın ellerinde kaldı.

64. dakika. Bobo rakibine bir bacak arası çalımla ceza sahasına girdiği anda gol pozisyonu yakaladı. Sedat yerinde bir müdahale ile Bobo'ya vurdurmadı...

65. dakika. Beşiktaş'ta Ernst yerini Cisse'ye bıraktı.

71. dakika. Beşiktaş'ta Serdar Özkan yerini Tello'ya bıraktı.

77. dakika. Sakatlanan Holosko yerini Yusuf Şimşek'e bıraktı.

80. dakika. Beşiktaş 4. gole İbrahim Üzülmez ile yaklaştı. Soldan ceza sahasına sokulan İbrahim dar açıdan kaleye vurdu. Fevzi yatarak topu kornere çeldi.

82. dakika. Antalya'da Kamber yerini Fatih'e bıraktı.

84. dakika. Beşiktaş bu kez gole Uğur ile yaklaştı. Ceza sahasına giren Uğur rakibinden kurtulduğu anda dönüp yerden vurdu. Yan direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı.

86. dakika. Beşiktaş'ta hakemin düdüğünden önce topa vuran Tello sarı kart gördü.

88. dakika. Antalya'da Abdullah yerini Timur'a bıraktı.

90. dakika. Normal süre tamamlandı. 2 dakika uzatma oynanacak.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş, Antalyaspor'u 3-1 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda yarı finale kaldı.

BEŞİKTAŞ: 3-1 :ANTALYASPOR

Stat:
BJK İnönü
Hakemler: Bülent Yıldırım, Gökhan Memişoğlu, Mustafa Sönmez 

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Zapotocny, Gökhan, İbrahim Üzülmez, Erkan, Uğur, Ernst, Serdar Özkan, Holosko, Bobo

Antalyaspor: Fevzi, Uğur, Yalçın, Musa, Şenol, Kamber, Zitouni, Volkan, Korhan, Abdullah, Ahmet

Goller: Dk. 3 Bobo (penaltıdan), Dk. 15 İbrahim Üzülmez, Dk. 36 Serdar Özkan (Beşiktaş), Dk. 18 Ahmet (Antalyaspor)

Sarı Kart: Dk. 3 Uğur (Antalyaspor)