BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı beklenen iller

Yeni bir soğuk hava dalgası daha geliyor. Bir çok kentte kar yağışı olacak. Soğuk hava en az 5 gün yurtta kalacak.

Abone ol

Balkanlardan gelen soğuk hava ile birlikte bugün birçok kentte kar yağışı bekleniyor. Soğuk hava yurtta en az 5 gün kalacak, sıcaklıklar 6 derece azalacak. İstanbul’da hafta sonu kar yağışı görülebilir.

Soğuk hava bugün tüm batı ve iç kesimleri etkisi altına alacak. Trakya’dan başlayarak Afyon, Kütahya, Bolu, Ankara, Denizli, Sivas ve Doğu Anadolu’ya kadar birçok kentte yoğun kar görülecek.

Manisa, Isparta ve Muğla’ya da kar yağabilir. İstanbul’da yarın ve pazar günü ise sertleşecek karayel, kent merkezlerinde sulu kara, yüksek kesimlerde ise kara neden olacak.

BUGÜNKÜ SICAKLIKLAR
Ankara’da yoğun kar var, İzmir çok soğudu ve yağmur alıyor. Bursa’da yağış akşam kara dönüşecek. Bugün sıcaklık İstanbul’da 7, Edirne’de 4, İzmir’de 6, Antalya’da 13 ve Ankara’da 3 dereceye inecek. Yarın hava daha da soğuyacak.

HAFTA SONU İSTANBUL'DA SULU KAR
Marmara’da soğuk hava 5 gün kalacak. Trakya’da kar etkili olacak, hafta sonu bölgenin diğer kentlerinde de karla karışık yağmur, Bilecik ve Kocaeli çevresinde ise kar yağacak.

İÇ ANADOLU LAPA LAPA KAR
İç Anadolu’da lapa lapa kar yağışı görülecek, Ege çok soğudu, Afyon, Kütahya ve Denizli boyunca kar var. Ege’de hafta sonu soğuk geçecek, yağışlar zayıflayacak.

AKDENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞMUR
Akdeniz’de iki gün boyunca şiddetli yağmur bekleniyor. Akdeniz ve Güneydoğu yarın çok soğuyacak, Diyarbakır ve Gaziantep’te kar bekleniyor. Isparta ve Burdur’da da kar var.

MALATYA VE ELAZIĞ KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Yağışlar Erzurum ve Van arasında kar, Malatya ve Elazığ çevresinde ise karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

BATI KARADENİZDE CUMARTESİ KAR
Karadenizde yarın Bolu ve Kastamonu arasında başlayan kar, hafta sonu Doğu Karadeniz’e ilerleyecek. Bolu Dağı geçidinde iki gün şiddetli kar görülecek, sürücüler dikkatli olmalı.