BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çakma dosya polemiği

Deniz Feneri dosyası sahte mi? Tartışmalar sürüyor. Zahit Akman suçladı, dosyayı getiren Kılıç cevap verdi.

Abone ol

RTÜK Başkanı Akman, CHP’in ele geçirdiği Deniz Feneri dava dosyasının “çakma” olduğunu söyledi. Dosyayı getiren CHP’li Kılıç ise dosyanın gerçek olduğunu belirterek “Deniz Feneri’nde ikinci dalga başlayacak” dedi.

ARAMA MOTORUNDAN TOPLANAN BİLGİLER
RTÜK Başkanı Zahit Akman, dosyanın internetteki bilgilerden hazırlandığını öne sürerek, “Almanya Federal Adalet Bakanlığı’nın göndermiş olduğu dosya diye kamuoyuna sunulan dosyanın, argo tabiriyle ‘çakma’ bir dosya olduğu, Yahoo’dan, birtakım arama motorlarından alınan bilgilerle hazırlandığı o dosyayı gönderen savcı tarafından açıklandı” dedi.

KAMUOYU ÖNÜNDE YIPRATMAK İSTİYORLAR
CHP’nin kendisini yıpratmaya çalıştığını söyleyen Akman, “Beni kamuoyu önünde mahkum ederek, sürekli suçlayarak gerçekte hiç etik olmayan bir şekilde yıpratmak istemeye çalışan bir kişi, maalesef bu kişiye kanan bir siyasi parti vardır” diye konuştu.

KILIÇ: İKİNCİ DALGA DA BAŞLAYACAK
CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, Akman’ın iddialarına şöyle yanıt verdi:

“Öncelikle Zahit Akman’ın açıklamasını düzeltmeyle başlamak istiyorum. Birincisi Alman savcılığının bu dosyanın arama motorlarından toplandığına dair herhangi bir açıklaması olmamıştır. Akman her zaman olduğu gibi bütün satırları açıklamaları tersinden okuyarak Türk halkını kandırma niyetindedir. Bu dosya kesinlikle çakma değildir. Almanya’dan Adalet Bakanlığı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin büyükelçisine teslim edilecek olan dosyanın Türkiye’ye ulaşmasından sonra bu belgelerle bizim belgeler karşılaştırıldığında dosyanın davanın belgelerinden oluşturdu görülecektir. O zaman Türkiye’de Zahit Akman gibi biri daha olmayacaktır.

ALMANYA'YA GİDİP İNCELEMELER YAPTIK
Çünkü bu dava Frankfurt’ta Eylül ayından başladığından bugüne kadar sayın Grup Başkanvekilimiz Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte genel başkanımızın talimatlarıyla Almanya’ya gidip incelemeler yaptık. İncelemelerimizden sonra yaptığımız her açıklamanın ardından Akman ve avukatı Türk halkının gözünün içine baka baka ‘Böyle bir şey yoktur, bizimle ilgili soruşturmalar yoktur’ şeklinde açıklamalar yaptı. Ama bütün belgeler çıktı ki, şu anda Almanya’da iki ayrı davada Deniz Feneri ve kooperatif davasında soruşturma devam ediyor. Deniz Feneri’nin ikinci dalgası da başlayacak. Kooperatifle ilgili de kendisiyle ilgili ciddi ifadeler var.”