BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İsrail Genelkurmayı özür diledi!

Türkiye'ye ağır suçlamalar yönelten densiz İsrailli komutana Türkiye sert çıktı. İsrail Genelkurmayı hizaya geldi.

Abone ol

İsrail Genelkurmay Başkanı meslektaşı İlker Başbuğ'u telefonla arayarak, İsrailli komutanın sözleri için "gerekeni yapacağı ve üzgün olduğunu" bildirmiş.

Genelkurmay ayrıca Ergenekon zanlılarının tahliye olmak için GATA'ya gittikleri yönünde çıkan haberleri de art niyetli olmakla eleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 16 Şubat Pazartesi günü İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u arayarak, ''TSK ile ilişkilere önem verdiğini, Kara Kuvvetleri Komutanı'nın ifadelerinin kişisel görüşleri olduğunu, İsrail Silahlı Kuvvetleri görüşünü temsil etmediğini, hayal kırıklığına uğradığını, gerekeni yapacağını ve üzgün olduğunu ifade ettiğini'' bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın dün de resmi bir mektup göndererek, telefonla söylediklerini teyit ettiğini ve gerekeni yaptığını belirttiğini ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli generallerin sağlık durumlarına ilişkin haberler hakkında, ''Yapılan bütün işlemlerin ilgili kanun ve mevzuat içinde Adalet Bakanlığının gözetiminde yürütülmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir kurumu olan GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesine ilişkin ortaya atılan çirkin iddialar hiçbir mesnede dayanmadığı gibi, bu iddiaları ifade edenler de iyi niyetten uzak kişi ve kurumlardır. Şu anda ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan söz konusu emekli generallere karşı yürütülen bu kampanyalar da her şeyden önce etik ve insani değerlerle bağdaşmayan davranışlardır'' dedi.