BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Kar ulaşıma ağır darbe vurdu

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, Akdeniz Bölgesini, Karadeniz'e bağlayan bu yol trafiğe kapandı

Abone ol

Diğer karayollarının bazı kesimlerinde ise devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle, ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırınca Yozgat- Çorum Karayolu trafiğe kapandı.

Akşam 21.00 sıralarında kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte kayan TIR'lar trafik akışını engelledi. Trafik ekipleri her iki yönden de araçların geçişine izin vermezken, otomobiller ve nakliye araçları dinlenme tesislerinde bekletildi.

Yaklaşık 3 saat kapanan Yozgat- Çorum Karayolu, Yozgat'ın Büyükmahal Köyü yakınlarında, kayan TIR'ların yoldan kaldırılmasının ardından kısmen trafiğe açıldı.

Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının ardından, karayolunda sadece zincir takan sürücülerin geçişine izin verilmeye başlandı.

KARAYOLLARIRDA GENEL DURUM

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durum bültenine göre, Sivas-Ulaş-Kangal, Kangal-Gürün, Şarkışla-Pınarbaşı, Bozkır-Hadim ve Taşkent-Sarıveliler yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı.

Dalaman-Fethiye yolu üzerindeki Göcek Tünelindeki bakım çalışmaları nedeniyle 28 Ocak saat 23:00'e kadar trafiğe kapatılacağından ulaşım mevcut devlet yolu üzerinden yapılacak.

Trabzon-Rize yolunun Sürmene Şehir geçişi ile Of-İyidere arasında orta refüj aydınlatma çalışmaları nedeniyle şerit daralması yapılacağından 07:00-15:00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Konya-Seydişehir yolunun 42-58. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmakta.

Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15. kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi Köyü Mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün, yarın ve cumartesi günü 14:00-16:00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Of-Çaykara yolunun 1-2. kilometreleri arasındaki (Of Teknoloji Fakültesi önü)yaya üst geçidi montaj çalışmaları nedeniyle 31 Ocak'a kadar yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Anadolu Otoyolunun Ankara-Gerede Kesimi Kazan Bağlantı Kavşağında köprü ve aydınlatma çalışmaları nedeniyle 30 Ocak'a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanacak.

TEM Otoyolunun Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gebze Kavşağı arasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Borçka-Artvin yolunun 44-61. kilometreleri arasındaki tünellerdeki bordür boyama çalışmaları nedeniyle 08:00-17:30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen Baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.

Maçka-Torul-Gümüşhane yolunun 12-36.kilometreleri arasındaki Köstere-Mescitli kesimi yol yapım çalışmaları nedeniyle kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Akşehir-Bağkonak-Yalvaç yolunun 2-13. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle 08:00-12:00 ve 13:00-18:00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılmakta.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87. kilometreleri arasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08:00-19:00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Niksar-Reşadiye-Erzincan yolunun 49-52. kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12:00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım 20 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.