BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL

Rio'da iki bina çöktü, 11 kişi kayıp

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde biri 20 katlı iki bina çöktü. Beş kişi bina enkazından kurtarılırken, 11 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Abone ol

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde biri 20 katlı iki bina çöktü.

Beş kişi bina enkazından kurtarılırken, 11 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Binaların çöküş nedeni bilinmiyor, ancak görgü tanıkları yoğun bir gaz kokusu ve patlama duyduklarını söylüyor.

Belediye Başkanı Eduardo Paes, ilk aşamada dikkatlerini binanın çöküş nedenini bulmaktan çok, kurtarma çalışmalarına yoğunlaştırdıklarını söyledi.

BBC Muhabiri Paulo Cabral, kurtarma görevlilerinin, bir arkadaşını cep telefonundan aramayı başaran bir temizlikçiyi, asansörden çıkardıklarını bildirdi.

Belediye Tiyatrosu ve petrol devi Petrobras'ın genel merkezinin yanındaki binaların, çöküş sırasında dört katlı bir inşaatı da yıktıkları belirtildi.

Binaları çevreleyen alanın, enkazla dolu olduğu ve çevredeki birkaç otomobilin enkaz parçalarıyla kaplandığı kaydedildi.

BBC Muhabiri, onlarca kurtarma görevlisinin enkazda çalışmalarını sürdürdüğünü söylüyor.

Güvenlik nedeniyle bölgede elektriğinde kesildiği belirtiliyor.

Reuters Haber Ajansı'na konuşan Gilbert adlı bir görgü tanığı, "Deprem gibiydi. Önce binalardan parçalar düşmeye başladı. Etraftakiler kaçıştı ve sonra birdenbire çöktü." dedi.

Kentte, üç ay önce de bir restorandaki gaz patlaması üç kişinin ölümüne yol açmıştı.

Brezilya, iki yıl sonraki dünya kupasına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Rio de Jenairo'nun altyapı sorunları kaygı yaratıyor.