BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,64
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Kar Komşuyu da vurdu

Yunanistan'da etkili olan kötü hava koşulları, ülkenin büyük bölümünde yaşamı felce uğrattı

Abone ol

Yunanistan'da dün akşamdan itibaren etkili olan kötü hava koşulları, ülkenin büyük bölümünde yaşamı felce uğrattı.

Daha çok güney bölgelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile şiddetli rüzgar, ülkenin orta kesimi, Mora yarımadası ve Girit adasında çok sayıda yolun kapanmasına neden olurken, 100'ü aşkın köye ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Kara yollarında kar ve sis yüzünden birçok yerde görüş mesafesinin bir metrenin altına düşmesi nedeniyle kamyonların yola çıkmalarının yasaklandığı ve bazı illerde yarın okulların kapanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Atina havaalanında bazı iç seferler iptal edilirken, Ege'deki çok sayıda adayla ulaşımın kesildiği açıklandı. Bu arada, başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki bölgesinde de etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, Atina'nın kuzey ve doğu semtlerine otobüs ve tren seferlerinin yapılamadığı belirtildi.

Öte yandan, Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren etkili olan kötü hava koşullarının güney bölgelerinde akşam saatlerinden itibaren şiddetini artırmasının beklendiği, vatandaşların çok gerekli olmadıkça dışarıya çıkmamaları gerektiği ifade edildi.

Paggeu dağında ve Girit adasında yoğun kar yüzünden mahsur kalan 34 kişinin Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi. Ülke genelinde sıcaklık eksi üç derecenin altına düşerken, akşam saatlerinde ısının eksi 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Kötü havanın Pazartesi gününden itibaren ülkeyi terk etmesi bekleniyor.