BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kar gidiyor buza dikkat!

İstanbul'u esir alan kar yağışı bu akşam etkisini yitiriyor. Meteoroloji buzlanmaya karşı uyardı. Ya diğer bölgeler;

Abone ol

İNTERNETHABER/

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, halen etkili olan kar yağışının akşam saatlerinde kenti terk edeceğini bildirdi.
    
Meteoroloji, etkili kar yağışının halen İstanbul Boğazı ve çevresinde devam ettiğini ve öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkisini sürdüreceğini belirtti. Kar yağışı akşam saatlerinde ise İstanbul'u terk edecek. 

İstanbul'da kar kalınlıkları; Kumköy'de 3, Şile'de 6, Sarıyer'de 11, Florya'da 13, Atatürk Havalimanı'ında 14, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, Kartal'da 20 ve Çatalca'da 35 santimetre olarak ölçüldü.

KAR YAĞIŞI BUGÜN ETKİSİ YİTİRECEK
    
Yağışlı havanın bugün etkisini kaybetmesiyle, bu gece sıcaklığın eksi 6 derece olmasının bekleniyor. Mevsim itibariyle eksi 6 derecenin İstanbul için oldukça düşük bir sıcaklık olduğuna dikkati meteoroloji yetkilileri, bu gece için kuvvetli don ve buzlanma uyarısı yaptı.

YARIN HAVA ÇOK BULUTLU
    
Poyraz fırtınası da bu geceden itibaren etkisini kaybedecek. Yarın ise İstanbul'da hava çok bulutlu olacak. En yüksek sıcaklık da 5 derece olacak.

ÇARŞAMBA İSE LODOS VAR
    
Çarşamba gününden itibaren sıcaklık lodosla birlikte mevsim normallerine ulaşacak ve en yüksek sıcaklığın da 9 derece olması bekleniyor.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara'nın orta ve doğu kesimlerinde kar görülecek. Don ve buzlanma söz konusu dikkat! Yağışın bu akşamdan itibaren bölgeden ayrılacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL

- Ege'de hava kapalı. Rüzgar poyraz yönünden kuvvetli güney kesimlerinde fırtına şeklinde olacak.

MANİSA

- Akdeniz'de sağanak yağış aralıklarla devam edecek. Su baskını ve sele karşı dikkat! Yağış salı günü kesilecek.

ADANA

- İç Anadolu'nun doğusunda kar aralıkla devam edecek. Sıcaklık -10 derecelere iniyor. Salı günü de yağışın süreceği tahmin ediliyor.

ANKARA

- Karadeniz'de 3 gün daha etkili olması beklenen kar yağışı hava ve kara ulaşımını olumsuz yönde etkileyebilir.

SAMSUN

- Doğu Anadolu'da da kar devam ediyor. Salı günü de devam edecek yağış. Hafta ortasında etki alanını daraltacak. Çığ riskine karşı dikkat! Yağışlar ulaşımda problem oluşturacak.

ARDAHAN

- Güneydoğu Anadolu'da da yoğun kar yağışı sürüyor. Yağışın salı ve çarşamba günü de yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe ise parçalı bulutlu bir hava hakim.

ŞIRNAK