BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Kar geliyor! Sürücüler dikkat!

Soğuk ve karlı havaların bastırması ile birlikte yolda zor durumda kalmamanız için bu kontrollere dikkat edin..

Abone ol

Trakya'dan gelen karlı hava, İstanbul sınırlarından giriş yaptı. Kış koşulları bastırıyor. Peki arabanız ve siz kara hazır mısınız?

İşte bugün ve bundan sonraki karlı günler için otomobilinizde dikkat etmeniz gerekenler...

-Akü kontrollerinizi yapın. Far, silecek, kalorifer, koltuk ısıtmaları ve cam rezistansları karlı havalarda normalden çok daha uzun süre kullanılır. Bu da aküyle ilgili bir sıkıntı yaşama olasılığınızı artırrır. Böyle bir sorun yaşamamak için hemen aracınızın akü seviyesini kontrol edin. Eksik su seviyesi varsa saf su ekleyin.

-Aküden sonra belki de en acil kontrol edilmesi gereken şey antifriz. Antifriz soğutma suyunun donmasını engeller. Bu yüzden eğer olması gerektiği gibi kışın başında kontrol ettirmediyseniz üzerinize kar yağmadan bir an önce kontrol ettirin.

-Lastiklerinizin diş derinliğini muhakkak kontrol edin. Lastiğin tutuş gücünün karlı bir yolda hayati önemi bulunuyor. Yağışlı karlı havada kolaylık sağlayacak lastik tipi kullanın. Sert yapılı lastikler süspansiyon sistemine zarar verir.

-Sileceklerinizi kontrol edin. Eğer lastik yıpranmışsa ön camınızda donma sıkıntısı yaşamanız kaçınılmaz hale gelebilir. Silecek süpürgelerinin kaliteli ve yumuşak olmasına dikkat edin. Silecek suyu haznesine bir miktar deterjan katarak silecek suyunun donmasını önleyebilirsiniz.

-Fren takımını kontrol edin. Karlı hava ve yol şartlarında görüş mesafesi kısalırken yollar da kayganlaşır. Bu nedenle frenlerin kontrol edilmesi hayati öneme sahiptir. Fren mesafeniz uzadıysa fren ayarı yaptırın. Aynı sebeplerle rot / balans ayarını da muhakkak yaptırın.

-Trafik seti ve yangın tüpünü kontrol edin. Zincirsiz sakın yola çıkmayın.

Tüm bunların dışında aydınlatma sistemini, gözden geçirip farınızı sürekli açık durumda tutun. Yolda farkedilmenizi sağlar. Ayrıca hava yastığı ve yağ filtresini kontrol edin. Motor yağında eksilme varsa tamamlayın. Buji ve enjektörleri kontrol etmeyi de unutmayın. Buji ve buji kablolarının değiştirilmesi araçta performans artmasına neden olur.

Habertük'ün haberine göre tüm bunların ötesinde eğer aracınızın kış bakımını yaptırmadıysanız en sağlıklısı aracınızla yola çıkmamaktır. Bakımınızın yaptırmadıysanız ve kar yağışı başladığında henüz yola çıkmadıysanız aracınızı işyerinde veya evde bırakmak risk almamak açısından en iyi tercih olabilir.