BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

Kar fena bastırdı okullar tatil olabilir!

Yoğun kar yağışı Bingöl, Bursa, Balıkesir ve Düzce'de hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Abone ol

Yoğun kar yağışı Bingöl, Bursa ve Balıkesir'de çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden oldu.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 136 köye ulaşım sağlanamıyor.

Valilikten alınan bilgiye göre, il genelinde dün başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 136 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların açılması için 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme aracı ve 120 personelle çalışma başlatıldı.

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi de 12'si Mustafakemalpaşa, 2'si Karacabey, 1'i Orhaneli ve 3'ü İznik'te olmak üzere toplam 18 kırsal mahallenin yolunun kapandığını duyurdu.

Kapalı yolların ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) alınan bilgiye göre, il genelinde toplam 112 kırsal mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

İlçelerden Savaştepe'de 47, Susurluk'ta 24, Sındırgı ve Altıeylül'de 11'er, Erdek'te 9, Kepsut'ta 5, Gönen ve Balya'da 2'şer, Manyas'ta ise 1 kırsal mahallenin yolun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

DÜZCE

Düzce'nin Yığılca, Kaynaşlı ve Cumayeri ilçelerinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Düzce Valisi Ali Fidan, Valilik binasında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, kentte iki gündür etkili olan kar yağışıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Sabah saatlerinde il genelinde taşımalı eğitim veren okulları bir gün süreyle tatil ettiklerini anımsatan Fidan, şöyle konuştu:

"Taşımalı sistemdeki öğrencilerimize sabah saatlerinde tatil vermiştik. Yığılca ve Cumayeri ilçelerimizde de okullar tatil oldu. Eğer ulaşımı genel anlamda etkileyecek ağır koşullar olursa yeniden değerlendirme yaparız. Şu anda Yığılca ilçemizde bazı köy yollarımız kapalı. Onun dışında ana ulaşım hatlarımızda bir sıkıntı yok. Tüm yollarımız açık. Kapalı köy yolumuz var ama ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışıyor. Şu anda hayatı olumsuz etkileyen bir gelişme yok. Arkadaşlarımız görevlerinin başında."

Öte yandan, Kaynaşlı ilçe genelindeki okullarda da eğitime öğleden sonra ara verildiği bildirildi.