BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Kapusuzdan Sezer ve Baykala eleştiri

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Cumhurbaşkanı Sezer ile CHP lideri Baykal'ı sert ifadelerle eleştirdi.

Abone ol

Kapusuz, "Ekonomik ve siyasi istikrarın muhafaza edilmesine en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçerken ve bir yıl içinde genel seçim yapılacakken ortalığı bulandırmak, sorumluluk sahibi devlet adamlarının davranışı değildir" dedi.

Kapusuz, yaptığı açıklamada, AB zirvesi başta olmak üzere, uluslararası gündemi Türkiye'nin oluşturduğu bir dönemde herkesin çok dikkatli ve itidalli davranması gerektiğini belirtti.

Gündemde olmayan erken seçim dahil yapay gündem oluşturma çabalarının, "tribünlere oynama gayretinden öteye bir şey olmadığını" kaydeden Kapusuz, "2000 ve 2001 krizlerinin neden çıktığını, bize nelere malolduğunu kimse unutmamalıdır. Mevcut parlamentonun yeni cumhurbaşkanını seçmesini meşru bulmayan Sayın Sezer, kendilerini seçen bundan önceki parlamentonun, halk tarafından tasfiye edilip Meclis dışı bırakıldığını unutmuş gözükmektedir. Anayasamıza göre, cumhurbaşkanlığı makamı sorumsuzdur, ama bu sorumsuzluğun yasal olmasa bile vicdani bir sınırı olması gerekir" dedi.

Ana muhalefet liderine de düşen önemli sorumluluklar olduğunu ifade eden Kapusuz, "Sayın Baykal, yalan yanlış beyanlarla tribünlere oynayarak zihinleri bulandırmamalıdır" diye konuştu.

"Gelinen noktada AB, Kıbrıslı Türkleri yüzüstü bırakmıştır" diyen Kapusuz, "Türklerin, Şanghay ya da Tayvan modeli tarzında bir modele gitmeleri durumunda, hiç kimse şaşkınlığa düşmemelidir. Bu tip modellerde iki ülke arasında ticaret yapılması, ille de o ülkelerin birbirlerini resmi olarak tanıması anlamına gelmez. Limanların 1998 yılına kadar açık olduğu göz ardı edilmektedir. Sayın Baykal, madem limanlar ile Kıbrıs Rum kesiminin tanınması arasında direkt bir ilişki kurmaktadır, o zaman kendilerinin iktidarda olduğu, dönemde neden limanları kapatmamışlardır?" dedi.