BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıttan şaşırtan çıkışlar

Büyükanıt'ın son dönemdeki çıkışı ve tavırları herkesi şaşırttı. Sert çıkışlar bekleyenlere nezaket dersleri verdi.

Abone ol

Atak helikopterlerinin görüşüldüğü Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde ilginç anlar yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Başbakan Erdoğan'a karşı olan nezaketi her iki kesimi de şaşırttı. Büyükanıt'tan çok sert çıkışlar bekleyenler hüsrana uğradı. İkili tam bir saat başbaşa görüşme yapıyor. Ardından yapılan açıklamalarda iki taraf da polemiğe girecek sözlerden kaçınıyorlar.  

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Şura toplantısı yapılmıştı. Şurada bir ayrıntı daha dikkat çekti. Yeni Şafak gazetesinden Abdülkadir Selvi'nin anlattığına göre Şura toplantısında çay-kahve içmek için ara veriliyor. Bu sırada Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "Sigara içeceğim, sizi rahatsız etmiyeyim" deyip, yan tarafa geçiyor. Ancak sigarasını içtikten sonra Başbakan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu gruba katılıp, çayını onlarla birlikte içiyor.

Şura toplantısı bittikten sonra Genelkurmay Başkanı nezaket gösteriyor, Başbakan Erdoğan'ı kapıya kadar uğurluyor.Çünkü daha önce iyi diyaloğları olmasına rağmen Hilmi Özkök Paşa bunu yapmıyordu.

İşte bu gelişmeler gerçekten de şaşırtıcı. Arınç iki gün önce görüşmesinde de demokrasiye vurgu yapmıştı. Kendisine mektup yazanlara karşı çok sert çıkış yapmıştı. Mektuba umudunu bağlayanlar tam bir hayal kırıklığına uğradılar.