BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kapusuz'dan Kılıçdaroğlu iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, seçime az bir süre kala Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne yapmak istediği açıkladı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde, halkın ilgisini çekecek hiçbir projesi olmadığı için seçim yaklaştıkça son bir umutla ''korku üretme ve karanlığa sığınma'' yöntemine başvurduğunu öne sürdü.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, seçim meydanlarında umduğunu bulamayan Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı televizyon programlarında bütün sorulara kapkaranlık bir pencereden cevaplar verdiğini, çarpıtma, yalan ve iftiralarına devam ettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun, ''Ben hiçbir ile hapishane sözü vermedim ama Sayın Başbakan Diyarbakır'a modern bir hapishane sözü verdi'' diyerek, bölge halkının kafasını karıştırma, şüphe ve soru işareti uyandırma gayreti içine girdiğini ileri süren Kapusuz, şunları kaydetti:

Kapusuz, Başbakan Erdoğan'ın, Diyarbakır'da hizmete açılan hastanelerden, dersliklerden, yapılan binlerce kilometrelik duble yoldan, terörden zarar gören vatandaşlara ödenen 1 milyar 665 milyon liradan ve diğer yatırımlardan söz ederken, aynı zamanda 12 Eylül'ün kötü hatıralarını taşıyan Diyarbakır Cezaevi'nin yıkılacağını söylediğini, Kılıçdaroğlu'nun ise bu sözleri de çarpıtarak ''Başbakan'ın Diyarbakır'a yeni bir hapishane sözü verdiği'' şeklinde sunduğunu belirtti.

Salih Kapusuz, açıklamasında şunlara yer verdi:

''İleri demokrasi ve insan hakları konusunda, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile başlattığımız yürüyüşümüzün sonuçlarını almaya başladık. Biz, tercihimizi kardeşlikten, birlik ve beraberlikten, yatırımdan, gelişmişlikten, kalkınmadan, adaletten yana koyduk. Bu yüzden bölge, iktidarımızdan önce hayal bile edilemeyecek rahat bir ortama kavuştu. Ancak Kılıçdaroğlu, elinde halkın ilgisini çekecek hiçbir projesi olmadığı içindir ki seçim yaklaştıkça son bir umutla korku üretme ve karanlığa sığınma yöntemine başvurmaya başlamıştır.''

''Giderek ağzını bozan, tutarsız konuşmalarıyla adeta bir fenomen haline gelen, nabza göre şerbet veren, Hakkari'de BDP ile ittifak yoluna giren, Kırşehir'de milliyetçi kesilen, U dönüşü ustası Kılıçdaroğlu'na notunu verdiğini'' ifade eden Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun bu gayretinin tek amacının; barış, huzur ve kalkınma değil, partideki koltuğunu sürdürme olduğunu iddia etti.

Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin oy oranını bu seçimde koruyabilirse, koltuğunu korumak için yeni bir malzeme arayışından kurtulacağını hesap ettiğini ileri sürdü.