BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kapusuz'a göre Türkiye'nin temel problemi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'a göre Türkiye'nin temel problemlerinden biri...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Üzülerek ifade edeyim ki bugün Türkiye'nin temel problemlerinden birisi muhalefet problemidir'' dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde basınla sohbet toplantısında konuşan Kapusuz, Türkiye'nin ciddi problemleri olduğunu, ancak ana muhalefet partisi CHP'nin geçmişte hazırladığı raporların aksine ifadelerle, 'dün dündür, bugün bugündür' misyonunu yüklendiğini öne sürdü. Kapusuz, şöyle devam etti:

''CHP'nin geçmişteki raporlarına bakıyorsunuz bir de bugünkü tavırlarına bakıyorsunuz. Anayasa değişikliği konusunda geçmişte resmi görüşleri ile bugünkü söyledikleri ayrı. Bu inişli çıkışlı, farklı yaklaşımları önemsemek doğru değil ama benim önemsediğim şu; siz problemden mi çözümden mi yanasınız? Çözümden yanaysanız katkınız bu doğrultuda olmalı. Muhalefet mantığıyla her şeye karşı çıkmak bu ülkenin yönetimine katkı vermek olamaz. Üzülerek ifade edeyim ki bugün Türkiye'nin temel problemlerinden birisi muhalefet problemidir. Temel çözüm konusu aranan noktalarda iktidarın dışında, Mecliste grubu olan hemen hemen tüm siyasi partilerin benzer noktalarda çok yakın durduklarını görüyorum. Çözümden yana tavır koymak yerine bazı gerekçelerle çözüme katkı vermekten uzak duruyorlar.''

KURUMLARARASI ÇATIŞMA İDDİALARI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, kurumlar arasında ileri boyutlarda kavgalar olduğu iddiasını doğru bulmadıklarını da ifade ederek, ''Evet Türkiye'de bir takım hareketlilikler yaşanıyor. Yargının kendi içerisinde sıkıntıları, başka kurumlarla ilgili olarak açıklamalar olabiliyor ama bunların hepsi Türkiye'nin normalleşme sürecinin bir parçası olarak görülmelidir'' dedi.

ERZİNCAN SAVCISI OLAYI
Erzincan savcısı konusundaki eylemin siyasi değil, hukuki bir konu olduğunu vurgulayan Kapusuz, şunları söyledi:
''Bu hukuk kurumunun kendisini ilgilendiren bir konu. Geçmişte DGM'ler vardı daha sonra yasal düzenlemelerle DGM'lerin yerlerini özel yetkili mahkemeler, özel yetkili savcı ve başsavcılar aldı. Özel konulara bunlar bakıyorlar, bunlar da CMK'da, usul kanunlarında kimin hangi görevi yapacağı açık şekilde belirlenmiş, bu belli olan şeylere rağmen bir de HSYK kurumumuz var. Burası mahkeme değil burası hakim ve savcıları ilgilendiren idari konularla ilgili karar alan bir kurumdur. Bunun da kendi kanunu var. Bunların kendi arasındaki soruşturmadır, yargılamadır, atamadır, bunları AK Parti olarak siyasi bir konu olarak gündemimize almadık ve ilgilenmedik dahlimiz söz konusu da değildir. Ancak CHP'nin görevlendirdiği milletvekilleri bölgeye gitti. Mahkemeye intikal etmemiş dosyaların CHP'ye servis yapıldığı gözüktü. Bunlar üzerinden bir kriz, kavga, kurumlar arası kavga gibi söylemlerin kıymeti harbiyesi yoktur.

Suç işleyenlerin mutlaka adaletle, yargıyla, mahkemelerle buluşmasından başka çıkar yol yok. Sayın Baykal her konuşmasında Ergenekon mahkemelerine, savcı ve hakimlerine yapmadığı baskıcı konuşması yoktur. Her konuşmasında yargıya müdahaleye çabaladığını görüyorsunuz. Kendileri Ergenekon'da avukatlarını sanıkların yanında oturtabiliyorlar ama ne çeteler, ne mafya, ne dayatmalar baskılar tehditler AK Parti'nin duruşunu etkilemeyecektir."