BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kaplan kime 'tırstınız' diye seslendi?

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 'Şike yasasının bu haliyle siyasette, Mecliste şike dönemini başlattığını' öne sürdü.

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, 'Şike yasasının'' bugün Genel Kurul'a inmesini ''lider sultası damgasını vurduğu'' sözleriyle değerlendirerek ''Dikkat edilirse AKP'nin içindeki muhalif sesler birden kesilmiştir. Muhalif düşünenler tırsmıştır, susmuştur'' ifadelerini kullandı.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şike cezalarında indirim öngören kanuna BDP'nin desteğinin söz konusu olmadığını ifade etti. ''Şike yasasının bu haliyle siyasette, Mecliste şike dönemini başlattığını'' savunan Kaplan, ''Şikeci siyasette AKP-CHP-MHP birlikte hareket etmektedir'' dedi. İlk ve ikinci yasa sürecinde de hata yapıldığını öne süren Kaplan, şunları söyledi:

''Yasanın patenti AK Parti'ye ait, marka ise Bakan Suat Kılıç. Sayın Cumhurbaşkanı'na veto nedeniyle hakarete varan eleştiriler de doğru olmamıştır. Teklifin geri çekilmesi ve veto gerekçesi doğru olurdu. Siyasette popülizm tam gaz gidiyor. Bu yasayla şans, spor oyunları artık resmi kumar düzeyinde seyredecek. Bu yasayla ırkçı propaganda nefret söylemi aklanıyor. Toplumdaki adalet duygusu bir kez daha yara almıştır.

Şimdi; uzun süre tutuklu olan siyasetçiler, gazeteciler, halkın seçilmiş temsilcileri, yazarlar, akademisyenler, ekonomik suç nedeniyle tutuklu olanlar, saç, puşi, pankart, yumurta vesaire nedeniyle aylarını, yıllarını cezaevinde geçirenler isyan edecek."